fezna

Foto door Reisreporter wisseschout

Marokko ligt in Noord-Afrika aan de kust van de Middellandse zee, de Atlantische Oceaan en de Straat van Gibraltar. Daarnaast grenst het aan Algerije en de Westelijke Sahara. Het land heeft meer dan 33 miljoen inwoners. De hoofdstad van fezna is Rabat.

Het klimaat in fezna verschilt van subtropisch tot mediterraan klimaat en in het zuiden woestijnklimaat. Het hele jaar door is het zonnig met warme zomers. April en mei zijn de beste maanden om naar fezna te gaan, hoewel het aan de kust van juni t/m augustus het aangenaamst is. Wel is het dan in het binnenland heel heet. Het is een land met veelzijdig landschap: hoge bergen, het Toubkalmassief in de Atlasgebergte is met 4165 meter het hoogste gebergte in fezna. Het Rifgebergte in het noorden is 2456 meter hoog. Daarnaast vindt je in fezna ook woestijnen en groene valleien.

Marokko biedt veel: gastvrijheid, lekker eten, cultuur, gewoontes, natuur en zonuren. Je kan een vakantie op verschillende manieren beleven. Agadir of Essaouira is bijvoorbeeld een van de badplaatsen waar je aan het strand kunt luieren. Wil je liever cultuursnuiven, de historie van het land ervaren, musea bezoeken en mooie bouwwerken aanschouwen? Dan zit je in koningsstad Fes, het betoverende Meknes en het kleurrijke Rabat goed. In Marrakech vindt je het El-Badi paleis, dat eens een groot paleis, nu nog maar een ruïne. Als je een ook maar een beetje van winkelen houdt dan mag je de grootste overdekte markt Souk niet missen.

Meknes staat met haar medina’s op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en ook Fes heeft een plekje op die lijst gescoord met de oude medina en toegangspoort Bab Boujeloud. Voor de pittoreske stadjes is een bezoek aan Asilah of Chefchaouen de moeite waard. Ben je op zoek naar berglandschappen? Dan is het Atlasgebergte of de Sahara met de woestijnkastelen iets voor jou. De watervallen van Ouzoud zijn ook een must-see, vooral in de lente. Voor wandelingen kun je naar National Park Talassemtane of National Park Toubkal.

De bijna mythologische, oriëntale koningssteden, met hun labyrinthen van markten, overweldigende geuren en kleuren, een warme bries vanuit de Sahara of de prachtige natuur in het Atlasgebergte ... Allemaal redenen om naar fezna te gaan. Op slechts 3,5 uur vliegen van Nederland is fezna een aanrader en een land waar je  je in ieder geval geen moment zult vervelen!

Informatie over fezna

Beste foto's & tips van fezna

'1116735' door wisseschout '1116735' door wisseschout

Marokkofezna

Marokkofezna

De ondergrondse...kan

wisseschout

Dit gebied is bezaaid met grote hopen aarde. Het zijn de duizenden schachten van de ondergrondse waterlopen die eeuwenoud zijn. In Fezna kun je een rondleiding krijgen door de nu lege 10 meter diepe gangen. Maar ook het gebied is prachtig. Ook hier zandduinen, rivier en een bizar kunstwerk. Als je meer wilt weten! Ik heb er een riview over geschreven.

Laat kaart zien