Fez

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fez image

Koningssteden met eigen auto

Fez
Marokko
Rencontheirway

Koningssteden met eigen auto

We zijn een weekje in Marokko, we rijden zelf langs de koningssteden. We zijn gevlogen vanaf Eindhoven naar Fes op zondag 17 mei. Redelijk goede vlucht, beetje krap maar dat heb je met prijsvechters zoals Ryanair. Bij aankomst was het al lekker warm, zo'n 30 graden. In de aankomsthal hebben we onze auto opgehaald, een Hyundai I10, klein maar fijn. Voor de zekerheid maar een GPS gehuurd omdat de steden veelal druk en onbegaanbaar lijken voor westerlingen en (straat)namen ontbreken of in het Arabisch zijn.
Het vliegveld is een kleine 15 minuten rijden van de oude medina Fes-el-Bali. Onderweg worden we aangesproken door een motorrijder die ons de weg wel wijst, door een stukje mee te rijden. Laatste stuk krijgen we instructies mee en ..... Hij heeft een broer die als gids werkt.... Boeken voor de middag maar gelijk een stadswandeling bij hem.
De straat van onze riad is onbegaanbaar voor auto's vandaar dat de GPS de route niet uitstippelt voor ons. Erg mooie riad, met een binnenplaats en een dakterras waar je over de stad uitkijkt.
Ze serveren ook een lunch op t terras, dus dat doen we dan maar, onze eerste ervaring met Marokkaans eten bevalt wel.
Om 1400 uur staat "de broer van" op de stoep voor een stevige wandeling door de oude medina. Een ondoorgrondelijke wirwar van straatjes, hoekjes, poorten, etc. Heerlijk om doorheen te wandelen, uiteraard langs wat shopjes: leer, kruiden, kleden, houtbewerking. Machtig om die bedrijvigheid te zien en te ervaren. We mogen niet in de islamitische universiteit Keraouine en de tombe Moulay Idriss omdat we ongelovigen zijn.
Moe maar voldaan keren we terug in onze riad voor een kopje the a la menthe.
'S avonds laten we ons naar een restaurant in de buurt brengen voor een lekkere maaltijd, Marokkaanse salades vooraf, tagine met lamsgehakt, lekker en natuurlijk the a la menthe als toetje.
De eerste dag zit erop.

Foto's

321be.jpg
321be.jpg
Rencontheirway
78ef7.jpg
78ef7.jpg
Rencontheirway