Casablanca vaccinatie

Ga je op reis naar Casablanca, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Casablanca. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Casablanca en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Casablanca kan namelijk van gebied tot gebied in Casablanca verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Casablanca nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Casablanca.  

Informatie over Casablanca

Beste foto's & tips van Casablanca

'457646' door ErwinenManon '457646' door ErwinenManon

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Hassan ii moskee

ErwinenManon

De Hassan II Moskee is gelegen in Casablanca. Het is de grootste moskee van het land. De minaret van deze moskee is met 210 meter de hoogste ter wereld. En dat is niet het enige bijzondere aan deze moskee, het gebouw is namelijk half op land en half boven zee gebouwd. Een gedeelte van de vloer van het complex is van glas, zodat de biddende gelovigen direct boven het water knielen. Het complex is ook zeer modern, het is ontworpen om bestand te zijn tegen aardbevingen, de deuren zijn elektrisch aangestuurd en het complex heeft een uitschuifbaar dak.

'341542' door hansdewildt '341542' door hansdewildt

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Glas !

hansdewildt

De Hassan II moskee in Casablanca is zo mooi, daar kan je niet aan voorbij gaan. De gebedsruimte van 100 x 200 m is zo groot dat er 25.000 gelovigen in kunnen. Deze moskee is de op een na grootste van de wereld. De deuren zijn van koper en glas, de vloeren zijn van marmer en glas. De spiegeling is onwerkelijk. !!

'332192' door Obiwan '332192' door Obiwan

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

1000 en 1 nacht

Obiwan

Soms is een foto mooier dan in werkelijkheid, als een sprookje zoals hier in Casablanca met de Atlantische Oceaan recht vooruit, links de lichten van de stad en rechts het (groene) licht van de vuurtoren. Voor diegene die trouwens denken dat Marokko heet is, blijf aan de kust en vergeet vooral je jas niet. (Zomer 2011) Of misschien ben ik wel een koukleum.

Laat kaart zien