Casablanca malaria

Is er malaria in Casablanca en wat zijn de malaria gebieden Casablanca? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Casablanca, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Casablanca. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Casablanca verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Casablanca om te zien of jouw Casablanca reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Casablanca is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Casablanca

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Casablanca.  

Informatie over Casablanca

Beste foto's & tips van Casablanca

'457646' door ErwinenManon '457646' door ErwinenManon

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Hassan ii moskee

ErwinenManon

De Hassan II Moskee is gelegen in Casablanca. Het is de grootste moskee van het land. De minaret van deze moskee is met 210 meter de hoogste ter wereld. En dat is niet het enige bijzondere aan deze moskee, het gebouw is namelijk half op land en half boven zee gebouwd. Een gedeelte van de vloer van het complex is van glas, zodat de biddende gelovigen direct boven het water knielen. Het complex is ook zeer modern, het is ontworpen om bestand te zijn tegen aardbevingen, de deuren zijn elektrisch aangestuurd en het complex heeft een uitschuifbaar dak.

'341542' door hansdewildt '341542' door hansdewildt

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Glas !

hansdewildt

De Hassan II moskee in Casablanca is zo mooi, daar kan je niet aan voorbij gaan. De gebedsruimte van 100 x 200 m is zo groot dat er 25.000 gelovigen in kunnen. Deze moskee is de op een na grootste van de wereld. De deuren zijn van koper en glas, de vloeren zijn van marmer en glas. De spiegeling is onwerkelijk. !!

'332192' door Obiwan '332192' door Obiwan

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

1000 en 1 nacht

Obiwan

Soms is een foto mooier dan in werkelijkheid, als een sprookje zoals hier in Casablanca met de Atlantische Oceaan recht vooruit, links de lichten van de stad en rechts het (groene) licht van de vuurtoren. Voor diegene die trouwens denken dat Marokko heet is, blijf aan de kust en vergeet vooral je jas niet. (Zomer 2011) Of misschien ben ik wel een koukleum.

Laat kaart zien