Marokko

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Marokko image

Combinatie tussen drukte en rust in Marokko

Marokko
Afrika
GlennHuizinga

Combinatie tussen drukte en rust in Marokko

In het voorjaar besloten mijn vriendin en ik om samen richting Marokko te gaan. We wilde de chaotisch maar mooie inspirerende stad Marrakesh graag combineren met de prachtige natuur dat Marokko te bieden had. We kwamen uiteindelijk een mooie deal tegen met vlucht en verblijf in Marrakesh. Met ons redelijke budget hotel hadden wij in ieder geval een thuisbasis in Marrakesh.



Eenmaal aangekomen zijn wij meteen het centrum in gegaan. Hier zijn wij meteen omver geblazen door de karakterastiek stad met veel verschillende gezichten. Even wennen aan de drukte maar daarna is het echt een beleving. Wij hadden het geluk dat we in het voorjaar gingen, hierdoor viel zowel de drukte en de warmte mee. Hierdoor werd het struinen door de smalle straatjes en de souks een stuk minder hectisch. Van te voren werd ons gezegdt dat de bevolking heel erg opdringerig is, wij vonden dit zelf wel meevallen. Wij zijn met een open mindset richting het centrum gegaan, dit is denk ook de reden dat wij het wel mee vonden vallen. Na 2 dagen struinen door het centrum en het bezoeken van de bekendste hotspots (Djemaa el Fnaa, Koutoubia, de Souks en het oude Medina) zijn wij de stad uit vertrokken.



Wij hebben er voor gekozen om met een tour de mooie natuur van Marokko te gaan bewonderen. Zo werden wij de derde dag lekker vroeg opgehaald omdat we veel kilometers gingen maken. Onze tour ging namelijk door het mooie contrastrijke Atlasgebergte richting het Marrokaanse gedeelte van de Sahara. Onze eerste stop was midden in het Atlastgebergte, wij vonden het een fascinerende plek met verschillende weersomstandigheden.



Onze tweede stop was bij het bekende Ait Ben Haddou. Dit is een oude Kashbah dat vooral bekend staat als filmset voor o.a. Gladiator, Game of Thrones, Indiana Jones etc. Een leuke plek om te zijn, ook als je niks met de films hebt. Vanuit hier zijn we doorgereden richting Boumalne Dades, waar wij onze eerste overnachting hadden.



Op de tweede dag rijden wij naar onze derde stop: Tinghir, waar we de road of 1000 Kashbahs hebben gevolgdt. Door een local zijn we hier meegenomen door de Oases van TInghir en de oude Kashbahs die daar bij hoorde. Kort daarna waren wij al weer bij de Todra Gorge kloof. Het tempo van de tour zat er lekker in. Hierdoor hebben wij in een korte tijd een hoop mooie natuurgebieden van Marokko gezien.



Daar gaan we dan, het laatste stuk richting de veelbelovende eindbestemming: De Sahara!

Hier komen wij rond een uur of 4 aan. Na een korte pauze en een voorbereiding stappen wij onze kamelen op, het gaat beginnen. Vol positieve energie rijden wij per kameel door de mooie zandduinen van de Sahara. Na een klein uur zijn wij in het Nomadenkamp aangekomen(wat een geweldige ervaring). 



We droppen onze spullen en lopen een paar uur door dit fascinerende gebied waar geen einde aan lijkt te komen. We genieten van de rust, het moment en vooral van het samen zijn. We zorgen dat we voor de zonsondergang weer bij het kamp zijn en genieten samen van dit mooie moment. 



Na een lekker tajin en vers fruit lopen wij de eettent uit en genieten wij nog even van de heldere sterrenhemel. Doordat er geen omgevingslicht is zie je het sterrenstelsel mega helder. Je voelt je klein en wordt bijna duizellig door alle sterren. 's Nachts daalde de temperatuur behoorlijk snel waardoor de overnachting in de tent koud maar heel gezellig en knus was. Op het moment dat zowel mijn vriendin Maurena en ik richting de wc moesten was het iets minder knus. De wc was namelijk in het andere kamp, en hele koude wandeling dus.



De volgende dag vertrekken we al vroeg per kameel richting de bewoonde wereld. Met zonsopkomst reden wij over de mooie zandduinen de Sahara uit. Dit is het moment dat ik een deel van het as van mijn moeder uitstrooide vanaf mijn kameel. Dit moment koesteren wij met heel ons hart en maakt de Sahara voor ons een hele bijzondere plek.



De terugreis richting Marrakesh was een lange slopende rit. We hebben het hele stuk in een dag terug gereden met sneeuwval in het Atlas gebergte. Hierdoor moesten wij bijna via een andere route terug. Eenmaal aangekomen in Marrakesh besefte wij ons pas wat een ongelovelijke mooie ervaring wij met elkaar hebben gedeelt. Het was het 100% waard.



Na onze 3 daagse trip hebben wij nog 3 dagen heerlijk genoten van het chaotische Marrakesh. We hebben lekker gegeten, geslapen in een riad, rondgedwaald door de winkelstraatjes en nog een bezoek gemaakt aan het drukke touristische Jardin Majorelle. De ali ben youssef medersa was helaas gesloten (nog 3 jaar) voor de mensen die nog heen willen gaan. 



Het was een geweldige contrastrijke reis met uiterste in zowel weersomstandigheden, drukte en rust. Marroko heeft veel te bieden en wij zullen zeker nog een keer terug gaan naar dit geweldige land.



Glenn en Maurena 

Foto's

Ons moment
Ons moment
GlennHuizinga
Koud maar knus
Koud maar knus
GlennHuizinga
Tinghir
Tinghir
GlennHuizinga
Atlas Gebergte
Atlas Gebergte
GlennHuizinga
Lokale muzikant in Ait Ben Haddou
Lokale muzikant in Ait Ben Haddou
GlennHuizinga
Kleurrijke straat
Kleurrijke straat
GlennHuizinga