Marokko

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Marokko image

Rondreis Marokko

Marokko
Afrika
Pvruggink

Rondreis Marokko

Van 22 maart tot 7 april hebben we een rondreis door Marokko gemaakt. We wisten vantevoren eigenlijk niet goed hoe we het land moesten inschatten, maar we kunnen nu zeggen dat het een fantastisch vakantieland is, met vriendelijke mensen (zeker buiten de grote steden), overweldigende kleuren en zeer geschikt om met (kleine) kinderen naartoe te gaan.
Wij zijn met ons zoontje van bijna 4 door het land per huurauto getrokken en hadden vantevoren de accomodaties vastgelegd via internet. We vlogen heen op Marrakech en terug vanaf Fez.
Na aankomst hadden we 1 nacht in een hotel in de medina van Marrakech gereserveerd, maar dat bleek erg moeilijk te vinden en ook het autoverkeer is even wennen als je net uit het vliegtuig uit Nederland komt ;-)
Na de eerste nacht reden we door naar Essaouira, het eeuwenoude handels- vissersplaatsje aan de Atlantische oceaan. Het staat ook op de UNESCO lijst.
Daarna voor een paar dagen terug naar Marrakech, om de stad te beleven en een uitstapje te maken naar de Ourika vallei. Vervolgens naar Ait Ben-haddou om de kasbah te bewonderen en de filmstudio in het nabij gelegen Ouarzazate.
Tinghir was de volgende stop met de Todra kloof en de prachtige oases langs de rivier. Vervolgens naar de Erg Chebbi woestijn nabij Merzouga, om kameel te rijden, de zonsondergang te bewonderen en te overnachten in de woestijn. Daar hebben we ook een zandstorm mogen meemaken. Indrukwekkend!
Na dat avontuur gingen we richting Fez, met een tussenstop in de steppeomgeving nabij Midelt, want het is een lange en (mooie!) weg door het Atlas gebergte, zeker met een klein kind. O ja, we kwamen onderweg ook nog de berberaapjes tegen, leuk!
Tenslotte de medina van Fez beleefd (tip: huur een prive gids in, niet die je op de brommertjes aanspreken!) en een dag een uitstap gemaakt naar romeinse ruines van Volubilis en Meknes.
Kijk rond in mijn fotoalbum, ik zal de komende tijd van alle plekken mijn indrukken hier met jullie delen!

Foto's

c6aad.jpg
c6aad.jpg
Pvruggink
f6014.jpg
f6014.jpg
Pvruggink
a60b8.jpg
a60b8.jpg
Pvruggink