| 8.7 / 10 (360 reviews)

Marokko Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Marokko is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden in Marokko zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Marokko, kun je zien waar je het best in Marokko naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Marokko als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Naast Fez, Meknes en Rabat behoort Marrakesh ook tot één van de vier koningssteden van Marokko. Marrakesh ligt in het midden van het land en is een populaire bestemming voor een stedentrip. De medina, het historische centrum van de stad, is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Ook het centrale plein (Djemaa el Fna) en de daarnaast gelegen soek zijn erg in trek bij toeristen. Ook het Bahiapaleis, de Koutoubia-moskee en de Saaditombes zijn echte pareltjes.
Meer Marrakech inspiratie? Bekijk 3160 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Een trektocht door dit gedeelte van het Atlas gebergte laat je de cultuur van de Berbers zien die onaangetast is door arabieren en westerlingen. De streek omvat het noorden van Marokko en loopt via Algerije tot aan Tunesië. De hoogste toppen liggen op een hoogte van meer dan 4000 meter. Eeuwige sneeuw is hier dan ook geen uitzondering. Hoewel je het niet meteen zou denken kun je in Marokko prima skiën. Gebieden die zich hiervoor het beste lenen zijn Ifrane, Oukaimeden en Djebel Toubkal.  
Meer Atlas gebergte inspiratie? Bekijk 2221 fotos , 1 Blogs


Fez 3.

Naast Marrakesh, Meknes en Rabat maakt Fez het rijtje van de vier koningssteden van Marokko compleet. Fez is de op twee na grootste stad van het land en ligt in het noorden van Marokko. Het meest toeristisch is de oude medina, het historische hart van de stad. Daarnaast is Fez bekend door zijn ambachtelijke leer- en tapijt-industrie. Wanneer je in Fez bent, ga dan vooral naar de Madrasa Bou Inania, de Ibn Danan Synagoge en het paleis Dar el Makhzen.
Meer Fez inspiratie? Bekijk 1290 fotos , 1 Blogs


Een van de populairste activiteiten tijdens een bezoek aan Marokko is een woestijnsafari. Het fijne zand van de Sahara leent zich daar uitstekend voor. Een ritje per dromedaris door de woestijn of een uitstapje naar een van de vele dorpjes en oases behoren tot de mogelijkheden. Vooral vlak na zonsopkomst en vlak voor zonsondergang schijnt er een adembenemend licht over de duinen. Voor de beste foto's moet je rond deze tijd gaan.
Meer Zuid Sahara en oases inspiratie? Bekijk 1252 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


De Atlantische kust van Marokko is op toeristisch vlak nog maar weinig ontwikkeld. De 1000 kilometer lange kustlijn loopt van Tanger tot ver voorbij Agadir. Net achter de kust liggen een aantal mooie historische stadjes daterend uit de vijftiende en zestiende eeuw. Omdat de visserij de voornaamste bron van inkomen is in dit gebied, vind je hier verschillende vissersdorpjes. De zandstranden zijn vaak erg rustig. Uitstekend om een heerlijke strandwandeling te maken of je handdoekje uit te gooien waar je maar wilt.
Meer Westkust Marokko inspiratie? Bekijk 1237 fotos , 1 Blogs


Meknes 6.

Meknes is een stad in het noorden van Marokko en is naast Fez, Marrakesh en Rabat één van de vier koningssteden. Doordat Meknes niet overspoeld wordt door toeristen is het een aantrekkelijke stad om te bezoeken. Ga dan vooral naar de belangrijkste attracties van de stad zoals Heri es-Souani, Place Hedim, Bab Mansour, Medersa Bou Inania Meknes Royal Golf Course, Dar Jamai, het Mausoleum van Moulay Ismail, Habs Qara en de Al Adam moskee.
Meer Meknes inspiratie? Bekijk 423 fotos , 1 Blogs


Rabat 7.

Rabat is de hoofdstad van Marokko, gelegen aan de Atlantische Oceaan. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de kasbah van de Oudaya's, het Mausoleum van Mohammed V, de ruïne van Sala (net buiten het centrum) en de Hassantoren. Plek om tot rust te komen is er genoeg in Rabat. Van ontspannen aan het strand tot een rustgevende wandeling door de Andalusian Gardens.
Meer Rabat inspiratie? Bekijk 413 fotos , 1 Blogs


De Westelijke Sahara ligt ten zuidwesten van Marokko en bestaat voor het overgrote deel uit zand en rotsen. Met een kleine 200.000 inwoners is Al-Ajoen de grootste en belangrijkste stad. Andere steden in de Westelijke Sahara zijn Boujdour, Dakhla en Smara. Het hele gebied wordt opgeëist door de Arabische Democratische Republiek Sahara, maar Marokko bezet het grootste deel van dit gebied.
Meer Westelijke Sahara inspiratie? Bekijk 343 fotos , 1 Blogs


Erg Chebbi is één van de twee ergen (zandzeeën) die Marokko rijk is. De duinen hebben een maximale hoogte van 150 meter, verspreid over een gebied van ongeveer tien bij vijftig kilometer. De dichtstbijzijnde stad is Erfoud, ongeveer 60 kilometer noordelijk. Vanaf de duintoppen heb je een spectaculair uitzicht op de weidse omgeving. Ga vooral na zonsopkomst of vlak voor zonsondergang in verband met het magische licht.  
Meer Erg Chebbi inspiratie? Bekijk 326 fotos , 1 Blogs


Casablanca (letterlijk vertaald: Wit Huis) staat bekend om de hoeveelheid witte gebouwen die je hier vindt. Met elf miljoen inwoners is het de grootste stad en tevens de belangrijkste havenstad van het land, gelegen aan de Atlantische Oceaan in het westen van Marokko. Op het gebied van architectuur is Casablanca een verrassende stad: van het moderne Casablanca Twin Center tot de historische Hassan II-moskee.
Meer Casablanca inspiratie? Bekijk 295 fotos , 1 Blogs


Essaouira 11.

Essaouira is een populaire kustplaats en havenstad in het westen van Marokko. Het water van de Atlantische Oceaan is een populair surfgebied. De stad heeft een erg mooi historisch centrum, daterend uit de achttiende eeuw. De haven van Essaouira heeft grote concurrentie aan de havens van Agadir en Safi. Toch worden er grote hoeveelheden vis gevangen. De absolute highlight is de oude vestingwal van Essaouira.
Meer Essaouira inspiratie? Bekijk 236 fotos , 1 Blogs


Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50