Atlas gebergte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Prachtige eco herberg in de Todra Kloof

Atlas gebergte,
Marokko


Hoog in de Todra kloof, voorbij alle touringcars en toeristische drukte, ligt auberge Le Festival aan de weg naar Tamttatouchte. De herberg is opgetrokken uit lokaal materiaal, gebouwd van in de omgeving gevonden natuursteen. De kamers zijn eenvoudig maar sfeervol, je kunt kiezen uit oa romantische torenkamers met smeedijzeren balkonnetjes die een prachtig uitzicht bieden op de Kloof, of slapen in een romantische grot (wel voorzien van warme douches!).
De ontvangst is hartelijk,de eigenaar Addi Sror en zijn ploeg zijn erg behulpzaam, staan altijd klaar met tips en adviezen. De herberg heeft zowel een wandel- als een klimgids en er kunnen prachtige dagtrips de bergen in gemaakt worden.
Heerlijk eten, en de groente wordt grotendeels zelf verbouwd.
Vooral geweldig vanwege de rust, maar houd er rekening mee dat er geen bereik en internet zijn. Wel elektriciteit, grotendeels op zonne-energie, die ook zorgt voor het oppompen van water uit eigen bron. Zowel met huurauto als OV (groene deeltaxi's vanuit centrum Tinerhir richting Tamttatouchte) gemakkelijk te bereiken. Wel even doorrzetten, het is echt een kilometer of 5 voorbij de grote hotels in het smalle gedeelte van de Kloof, maar dan heb je ook wat! http://www.aubergelefestival-todragorge.com/