Atlas gebergte reisblogs

Het gevaar van Tineghir

duke0123 was er (tot 16 okt 2010) Gepost op 22 mei 113 reacties

De niet lange, maar ook niet korte busrit zal niet al te lang meer duren. Voor we de eindbestemming zouden bereiken wilde de reisleider nog wat over het plaatsje Tineghir vertellen. Niet zozeer wat er te beleven en te zien is, dat is altijd voorbehouden aan een lokale gids, maar omdat een drietal dames uit een eerder door hem begeleide groep zich daar onveilig voelden. De reisleider deed zijn verhaal, meer als anekdote dan als waarschuwing. Ik had de indruk dat hij de reactie van de drie reizigsters wat overtrokken vond.

Een klein halfuur later, misschien was het ook een uur, reden we Tineghir binnen. Het eerste wat me opviel was de rust. De straten lagen er zo goed als verlaten bij. Van enige vorm van dreiging was geen enkele sprake. Dit werd halverwege de avond ook nog eens bevestigd. Samen met een reisgenoot maakte ik, na het eten, nog een korte wandeling door het stadje. Nieuwsgierig naar wat er eventueel te beleven is. Dat was niet echt veel. Bijna niemand maakte de straten van Tineghir onveilig.

We liepen nog een eindje rond en hoorden wat. Is er verderop dan toch wat aan de hand? De stilte die er was, wordt steeds minder stil. En in de verte is zowaar een kleine samenscholing te zien. We liepen door. Omdat dat voor ons de terugweg was, maar ook omdat we wel wilden weten wat er zich afspeelde. En zoals zo vaak het geval is, was ook dit een erg onschuldig samenzijn.

Een aantal mannen bekeek een voetbalwedstrijd. We bleven staan en keken mee. Ik raakte met een van de Marokkanen in gesprek. Uiteraard ging het over voetbal. Het leverde me nog een uitnodiging op. Om een paar dagen later, wanneer weer een wedstrijd werd uitgezonden, te komen kijken. Helaas kon ik die uitnodiging niet accepteren. Omdat we Tineghir dan weer verlaten hadden. Een ding is me in ieder geval wel duidelijk geworden. Tineghir vormt geen enkele bedreiging voor wie dan ook. Het is eerder een slaperig provinciestadje.

duke0123 Positie 40697 (0 p.) Lid sinds 07-04-2009 Foto's en tips: 11 Blogs: 4 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Mijn eerste kennismaking met Kenya: een dag in Nairobi
0 1
Gepost op 01 augustus
Kenia Nairobi
Een zondag in Delhi
2 3
Gepost op 25 juli
India New Delhi
Poort naar de Sahara
1 7
Gepost op 25 juli
Marokko Zuid Sahara en oases

Reacties bij deze blog

maranopreis

Door: maranopreis • Geplaatst op

Ook ik vat niet helemaal "het gevaar" van je titel met dat wat je vertelt. Ken Tineghir goed, ben er nog in maart geweest en het is een vriendelijk plaatsje. Had me meer een voorstelling van zaken kunnen geven, als het zou gaan om Marrakech bv. Alhoewel, mijn ervaring blijft dat gezond verstand gebruiken veelal de beste leidraad biedt voor reizen in den vreemde.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Ben ook benieuwd naar de dreiging. De uitnodiging klinkt in ieder geval gastvrij.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Jammare dat je maar een tipje oplicht over de 'dreiging'. Je verhaal is nu wat 'leeg'. Wat betekende dit voor jou?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.