Atlas gebergte reisblogs

Getting Prepared for the Sahara

JVersteeg bereidt zich voor Gepost op 27 okt 0917 reacties

Een van mijn goede vriendinnen is Brits en ik heb haar 10 jaar geleden tijdens mijn werk leren kennen.Haar zus Eilish, moeder van 5 kinderen, woonachtig in Manchester, kreeg 2 jaar geleden op 39 jarige leeftijd de diagnose van Eierstokkanker.

Omdat zij niet op de hoogte was van de duidelijke eerste symptomen van deze vreselijke ziekte (zie onderaan dit blog) en het ziekenhuis haar daar niet tijdig op attendeerde, kreeg zij al gauw te horen dat de ziekte zich inmiddels in een te ver gevorderd stadium bevond en zij waarschijnlijk nog tussen de 6 maanden en 3 jaar te leven had. Vanaf het moment dat Eilish zich dat besefte, besloot zij om in deze laatste periode van haar leven alles in het werk te stellen om zoveel mogelijk vrouwen in de gehele wereld op de hoogte te brengen van de eerste symptomen van deze, nog relatief onbekende vorm van kanker.

Van 6 - 11 November ga ik onderdeel uitmaken van Eilish haar campagne, door meer dan 100 km door de hete Sahara woestijn te lopen, om donaties op te halen voor ‘Target Ovarian Cancer’.

Aangezien 1 op de 48 vrouwen in haar leven de diagnose van Eierstok-kanker krijgt, is het doel deze expeditie te volbrengen met het symbolische getal van 48 deelnemers. Onder de 48 deelnemers zitten veel familieleden en vrienden van Eilish. Aangezien Eilish momenteel in slechte staat verkeerd, is zij zelf helaas niet meer in staat, ons voor de start en finish naar Marokko te vergezellen.

Mochten jullie je betrokken voelen en mij op mijn trajekt willen steunen, dan kan dat via mijn JustGiving pagina: http://www.justgiving.com/JannekeVersteeg. Het bedrag gaat direct naar ‘Target Ovarian Cancer’, een fonds dat zich bezig houdt met het creeren van ‘awareness’ omtrent de symptomen van de ziekte en met het financieel steunen van de nodige research, die gepaard zal gaan met de bestrijding van de ziekte.

Intussen probeer ik een paar keer per week flink te trainen, hoewel dat best pittig is in Utrecht, een gebied onder zeeniveau, waar de temperatuur momenteel de 17 graden niet meer passeert. In de Sahara zullen we meer dan 20 km per dag, omhoog en naar beneden door het zand moeten afleggen. Overdag komt de temperatuur rond de 35 graden uit, s'nachts daalt deze tot -5. Het komt steeds dichterbij en stilletjes zie ik er best een beetje tegenop.

Janneke

--

De eerste (en aanhoudende) symptomen van Eierstokkanker:

1. Constante aanhoudende pijn in onderbuik en bekken 2.Toename van de grootte van de onderbuik en een veelvuldig opgeblazen gevoel
3. Moeite met eten. Snel een vol gevoel hebben
4. Extreme vermoeidheid gepaard met pijn in de onderrug

JVersteeg Positie 996 (40 p.) Lid sinds 26-08-2008 Foto's en tips: 399 Blogs: 5 Fans: 25

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Getting Prepared
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het geheim van Dr Ho
4 13
Gepost op 04 januari
China Yunnan
Interesting cultural differences.......
0 5
Gepost op 24 maart
Rusland Moskou
Terug van de Sahara Trek voor het goede doel
4 13
Gepost op 27 november
Marokko Atlas gebergte

Reacties bij deze blog

saskia

Door: saskia • Geplaatst op

Hoi Janneke, wat en verhaal, en wat een goed initiatief. Heftig, wens je heel veel succes.
Ik heb de vierdaagse van Nijmegen gelopen, en weet dat je dus jezelf tegen gaat komen.
Maar als je iets wil en zeker in jouw geval voor dit goede doel dat ga je ervoor en kan je mentaal veel aan. Het gaat je lukken.
Groetjes Saskia.

rianne

Door: rianne • Geplaatst op

Wat een geweldig initiatief! Super dat je hieraan meedoet. Het zal ongetwijfeld zwaar zijn, maar je weet waar je het voor doet! Respect

Giraffe

Door: Giraffe • Geplaatst op

Hoi Janneke,
Wat een prachtig initiatief. Ik wens je heel veel succes met deze zware trip.
Groetjes, Yvonne

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Hoi Janneke,
Je gaat het redden want je weet waar je het voor doet en dan is alles mogelijk. Goed van je hoor!
Kanker is echt een afschuwelijke ziekte waar helaas iedereen in zijn of haar omgeving vroeg of laat mee te maken krijgt. Hoe meer we erover te weten krijgen hoe beter we kanker kunnen bestrijden.
Heel veel sterkte en er zullen veel RR's aan je denken tijdens je loop!
In het Zuid Afrikaans zeggen ze: Mooie Loop!
Groetjes,
Paula

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Wat een geweldig initiatief! Ik hoop dat jullie alle 48 het einddoel halen en met elkaar onderweg toch ook nog plezier hebben! Heel veel sterkte tijdens de ze, in dubbel opzicht, zware tocht!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.