Atlas gebergte foto's & tips

'216472' door Harbers '216472' door Harbers

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Watervallen

Harbers

Als je Marrakech bezoekt moet je zeker een trip ondernemen naar de watervallen van Ouzoud. Je moet er wel een paar uur voor reizen, maar dan zie je wel een heel mooie waterval.

'207415' door sunshine78 '207415' door sunshine78

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Reflection..

sunshine78

De weg tussen Marrakech en Ait Benhaddu, door de atlas is prachtig!! Vele mooie uitzichten, oranje vlaktes, bergen.. Ik heb hier mijn nieuwe polarisatiefilter geprobeerd, het gaf wel leuke effecten!! Op dit moment dat ik deze foto neem, sta ik met mijn voeten in het oranje water..door de plotselinge regen is de weg overstroomd, en oranje van het zand stroomt het water de weg over, ik moest gewoon stoppen, natuurlijk niet met onze suzuki midden in het water, dan maar iets verder parkeren en ter voet terug..ach ja hier heb ik wel natte voetjes voor over!!!

'492981' door daphnekeune '492981' door daphnekeune

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Besneeuwde Atlas

daphnekeune

Nadat we 5 dagen in de Sahara een woestijn-trekking hadden gemaakt, met gids, kok en 3 dromedarissen, reden we terug richting Marrakech. Met het woestijnzand nog in kleding, haar en tussen onze tanden, was het haast een surrealistisch gezicht om de net gevallen sneeuw op de toppen van de Hoge Atlas te zien liggen. *graag even openen*

'358103' door pvruggink '358103' door pvruggink

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

De boer

pvruggink

De omgeving tussen Fez en Meknes is een heuvelrijk en zeer vruchtbaar land op de overgang tussen het Midden-Atlas en Rifgebergte in Marokko. De Romeinen vestigden zich hier al zo'n 2000 jaar geleden (Volubilis) en gebruikten het land als de graanschuur voor Rome. Het is in de lente prachtig groen en alles staat in bloei! Wij reden hier op over de smalle bergwegen richting Volubilis (Romeinse ruines) en Meknes en passerden deze boer die op twee ezels zijn oogst vervoerde.

'421507' door ejbaaijens '421507' door ejbaaijens

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Kruip door sluip door

ejbaaijens

In het Atlasgebergte zie je regelmatig langs de rivier oude uit klei opgetrokken dorpjes (kashbah's). Op de foto zie je het dorp Ait Benhaddou. Er wonen nog mensen, maar er zijn ook veel winkeltjes voor toeristen. Wij waren er vroeg, waardoor het lekker rustig was. We liepen door kleine steegjes, trap op en af en door een smal gangetje. Zonder gids, zonder routekaartje. Na afloop zijn we de rivier overgestoken en op het dakterras van een verlaten restaurantje hadden we toen dit uitzicht. Leuk dat er net enkele ooievaars hun rondje aan het vliegen waren. Aiit Benhaddou is in het verleden verschillende keren een filmlocatie geweest, zoals bij de films: Game of Thrones, The Jewel of the Nile, The Living Daylights, The Last Temptation of Christ, Lawrence of Arabia, Kundun, The Mummy, Gladiator, Alexander, Dunya en Desie in Marokko, Prince of Persia: The Sands of Time en Babel (deels Wikipedia).

'487997' door agrotewal '487997' door agrotewal

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

De apen in het...cede

agrotewal

In de omgeving van Azrou een stadje in het Midden Atlas gebergte is een bos met ceders. Heel bijzonder om deze bomen te zien waarvan er sommige wel 60 meter hoog zijn. Maar de eigenlijke attractie is de groep apen die in het bos wonen. Deze Barbarijse makaken zijn niet alleen heel mooi om te zien, maar zoals ik net in een blog heb geschreven, ook lichtelijk handtastelijk dus alleen voor de dapperen onder ons.

'490378' door Daisy11 '490378' door Daisy11

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Hoge Atlas

Daisy11

In Marokko hebben we een gave wandeltocht gemaakt door het Hoge Atlasgebergte. Allereerst loop je richting de watervallen van Setti Fatma. Na een paar stops en heerlijk pootje baden, zet je de tocht voort door het gebied. Het is even klimmen en klauteren, maar zodra je op hoogte bent kun je genieten van het prachtige landschap!

'450940' door andresenmarianne '450940' door andresenmarianne

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Watervallen van...Ou

andresenmarianne

De Watervallen van Ouzoud vallen onder de natuurlijke wonderen van Marokko.Deze watervallen liggen in het kleine plaatsje Tanaghmeilt in het Atlas gebergte in de provincie Azilal, Met een hoogte van 110 meter, stort deze water naar beneden.

'459148' door ejbaaijens '459148' door ejbaaijens

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Ait Ben Haddou

ejbaaijens

Het was vroeg en dus lekker rustig toen we bij de oude Kashba Ait Ben Haddou waren. Bijzonder om daar door de steegjes en via trappetjes naar boven te lopen. Na afloop zijn we via stapstenen de rivier overgestoken. Aan de overkant maakte ik deze foto. Deze Kashba staat bekend als filmlocatie voor diverse films, zoals: Game of Thrones, The Jewel of the Nile, The Living Daylights, The Last Temptation of Christ, Lawrence of Arabia, Kundun, The Mummy, Gladiator, Alexander, Dunya en Desie in Marokko, Prince of Persia: The Sands of Time en Babel.

'492256' door ejbaaijens '492256' door ejbaaijens

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Wandeling bij de Sett

ejbaaijens

Met warm gevoel denk ik terug aan het middagje wandelen in de buurt van de Setti Fatma watervallen in de Ourika vallei. Het uitzicht over het dal met snelstromende rivier, een dorpje en de prachtige bergen. We waren hier in februari toen net de eerste bomen in het blad geschoten waren. De wandeling was fysiek soms uitdagend en toch kom je hier helemaal tot rust.

'459640' door ErwinenManon '459640' door ErwinenManon

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Cascades d’Ouzoud

ErwinenManon

De Cascades d’Ouzoud liggen in het kleine plaatsje Tanaghmeilt in het Atlas gebergte in de provincie Azilal, 150 km ten noordoosten van Marrakech, wij zij vanaf Imichil via een prachtige route door het hoge Atlas gebergte hier gekomen.

'216923' door konne000 '216923' door konne000

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Oud vrouwtje

konne000

Dit mooie oude vrouwtje kwamen we tegen in de nauwe straatjes tijdens het beklimmen van de kasba Ait Ben Haddou. 't Mensje zat alleen op een bankje wol te spinnen en wilde wel op de foto!!

'500987' door hansdewildt '500987' door hansdewildt

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Uitzicht op..

hansdewildt

We gingen hoger en hoger in het Atlasgebergte. Het licht werd minder. maar toch gaf de zon nog genoeg licht om het groen wat op te lichten. Heel bijzonder, de bijna zwart / rode bergen op de achtergrond en in de diepte de groene terrassen. Het lijken het wel sawa's ….

'460549' door Daisy11 '460549' door Daisy11

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Hoge Atlasgebergte

Daisy11

Ná de koningssteden stond onze toch naar het midden- en hoge Atlasgebergte op het programma. Je verlaat even de hectiek van de steden en komt in een prachtige omgeving terecht waar het (zeker dan) heerlijk rustig is. Genieten van het uitzicht.....

'456863' door andresenmarianne '456863' door andresenmarianne

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Vallei de Draâ,

andresenmarianne

Het Hoge Atlasgebergte kent uitgestrekte valleien met schitterende rivieren Ter hoogte van Ouarzazate wordt het bergmassief doorsneden door de vallei van de Draâ, die in het zuiden begint

'488745' door TravelGoom '488745' door TravelGoom

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Overleg van de...Brug

TravelGoom

Even overleg tussen de brugwachters (lees stenenleggers) over de juiste aanpak voor die middag. De kinderen hebben steenpaden aangelegd om de rivier droog over te steken en zo een centje bij te verdienen. Daarna kan je bezoek aan het prachtige Aït BenHaddou beginnen.

'553430' door wisseschout '553430' door wisseschout

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Contrasten

wisseschout

s.v.p Even vergroten. Is een panorama foto. Richting Tamtetoucht rijdend over de R 703 vallen we weer van de ene in de andere verbazing over de veelzijdigheid van landschappen. Het is mei dus lekker groen

'522860' door KHeijlaerts '522860' door KHeijlaerts

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Wat eten we vandaag?

KHeijlaerts

Tja wat eten we vandaag? Een vraag die ik mezelf vrij vaak stel :-) Als je gaat slapen bij Kasbah Bab Ourika weet je een paar dingen zeker over je eten: - het is erg lekker; - het is supervers - een groot deel komt uit eigen tuin - het is biologisch Op de foto zie je de moestuin die de Kasbah op het eigen terrein heeft. Je kan hier heerlijk rondlopen en snoepen van de kruiden mag best ;-) Het lijkt me geen straf om in deze moestuin te mogen werken, wat keurig verzorgd en wat een uitzicht tijdens je werk! Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 24mm; ISO 100; f/9; 1/50s

'487228' door hansdewildt '487228' door hansdewildt

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Hoge Atlas !

hansdewildt

Het Atlasgebergte is verdeeld in de Midden Atlas en het Hoge Atlasgebergte. Het hoge gedeelte van het Atlasgebergte is echt schitterend om te zien, vooral in de late middagzon. Er zitten dan prachtige kleuren in dit landschap. Hier op deze foto zie je de roodachtige hamrigrond tussen de bruin-, grijs en groen tinten, hier en daar een dorpje tegen de helling en op de achtergrond het begin van de woestijn !

'500341' door agrotewal '500341' door agrotewal

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Op weg naar huis

agrotewal

we waren gestrand op weg naar Tafraout. Tussen een aantal dorpen in geen camperplek of camping te bekennen, dus de nacht doorgebracht bij een politiebureau. Deze vrouwen liepen volgens mij naar huis.

'162061' door indi '162061' door indi

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Avondlicht in de Atla

indi

Een steegje ergens in de Hoge Atlas: het avondlicht kleurt de muren prachtig rood, twee berber-vrouwen komen net terug met een lading grassen! Heerlijke Marokko-sfeer!

'498715' door carolienduistermaat '498715' door carolienduistermaat

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Uitzicht Atlasgebergt

carolienduistermaat

Tijdens onze tocht door de Atlas hebben we even kort een bergdorpje aangedaan waar zalfjes en olietjes werden geproduceerd. Wat we van dit proces te zien kregen vond ik niet echt interessant, echter de ligging van dit dorp was grandioos met geweldige uitzichten, zoals hier vanaf het dak van één van de huisjes.

'292722' door indi '292722' door indi

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Scheer je weg!

indi

Deze foto is genomen op een prachtige authentieke markt net buiten marrakech (zie tip). De openlucht-kapper ontbreekt dan ook niet. Deze man krijgt een vakkundige scheerbeurt. Was net op tijd om een foto te maken voordat hij: scheer je weg riep!!!

'456813' door andresenmarianne '456813' door andresenmarianne

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Anti -Atlas

andresenmarianne

Het Anti-Atlas ligt is het westen van Marokko het loopt zo door via de stad Ouarzazate tot aan de Hoge-Atlas zo'n 500 kilometer verder. Het gebergte grenst in het zuiden aan de Sahara woestijn. Het is werkelijk een prachtig landschap,