Atlas gebergte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Atlas gebergte image

Miraculous Marrakech (unieke stedentrip)

Atlas gebergte
Marokko
MyResidenceMarrakech

Miraculous Marrakech (unieke stedentrip)

Miraculous Marrakech

In deze blog zal er zoveel mogelijk informatie over het prachtige Marrakech komen te staan. Zo komen ook alle tips en tricks aan bod, de leukste opties betreft accommodaties , alle excursies die je kunt doen met keus voor jong en oud. En aan een wereldstad mogen natuurlijk ultieme hotspots daar niet aan ontbreken .

Djemaa El Fna Plein

Marrakech is ook wel bekend als `De Rode Stad` en is verdeeld in drie delen, de oude stad (ingesloten in de medina) de nieuwe stad en natuurlijk nog het hart van de medina het wereldberoemde Djemaa El Fna, dat is het centrale plein en is het middelpunt van de stad. Van een van de vele 'rooftop patio’s heb je een geweldig zicht van wanneer het getransformeerd wordt van dag naar nacht. Bij zonsondergang worden honderden karren getrokken in een vierkant en in minder dan een uur openen er honderden eetstalletjes om er heerlijke gerechten voor te bereiden.


Het plein is een levendige plek vol met vele interessante bezienswaardigheden, overdag vind je hier een markt met o.a. kraampjes met vers sinaasappelsap, waterverkopers in kleurrijke kostuums, slangenbezweerders en nog veel meer. In de namiddag wordt het plein steeds drukker en 's avonds is het gevuld met verhalenvertellers, dansers, magiërs, verkopers van traditionele medicijnen etc. De vele witte overdekte tenten zorgen voor een interessante gloed, de lichten mengen met de rook en stoom van het koken van eten. Het onmiskenbare fluiten van de slangenbezweerders, de exotische geuren van gekookte slakken en de drukte van het plein is een overweldigende ervaring op het eerste gezicht.
De beste manier hierbij is om een van de eetstalletjes te vinden om dure maaltijden te vermijden, probeer altijd van te voren naar de prijs te vragen. Je hebt keuze uit talloze heerlijke gerechten, en als je eenmaal iets hebt gevonden wat je mond doet watertanden, neem je plaats op een van de bankjes en wacht je totdat je bestelling wordt opgenomen. Probeer hierbij een plekje je te vinden vlakbij de open keuken, zodat je kunt zien hoe je gerecht wordt klaargemaakt, en natuurlijk om een gezellig praatje te maken met de lokale koks.

De souks

Rondom het grote plein is de plaats waar de stad echt tot leven komt, in de kronkelende, bochtige straatjes die naar buiten van het centrum van de stad uitbreiden. Hier zijn de Souks (markten) gevuld met alles wat dat er van Marokko wordt verwacht aangeboden: ingewikkeld geweven tapijten, kleurrijke kleurstoffen en specerijen, leren jassen of kitscherige toeristische snuisterijen. Hierbij staat de visuele stimulatie gelijk aan die van de geluiden en geuren.
Als je in de souks komt is afdingen een must, probeer altijd van te voren al te bedenken wat je laatste bod zal zijn, maar ga als eerst voor de aller laagste prijs. Wees op een correcte wijze vriendelijk doch duidelijk in het afdingen, uiteindelijk kun je het bij de volgende verkoper wellicht wel goedkoper krijgen. Dit gedeelte is ook de meest toeristische deel van Marrakech. Het merendeel van de winkels die het dichtst bij het Djemaa El Fna zijn, gericht op de verkoop aan toeristen. Hoe verder je in de souks komt, des te meer je een authentieke ervaring beleeft.

Foto's

9d5f1.jpg
9d5f1.jpg
MyResidenceMarrakech
ff3c7.jpg
ff3c7.jpg
MyResidenceMarrakech
312ec.jpg
312ec.jpg
MyResidenceMarrakech

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.