Atlas gebergte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Atlas gebergte image

Getting Prepared for the Sahara

Atlas gebergte
Marokko
JVersteeg

Getting Prepared for the Sahara

Een van mijn goede vriendinnen is Brits en ik heb haar 10 jaar geleden tijdens mijn werk leren kennen.Haar zus Eilish, moeder van 5 kinderen, woonachtig in Manchester, kreeg 2 jaar geleden op 39 jarige leeftijd de diagnose van Eierstokkanker.

Omdat zij niet op de hoogte was van de duidelijke eerste symptomen van deze vreselijke ziekte (zie onderaan dit blog) en het ziekenhuis haar daar niet tijdig op attendeerde, kreeg zij al gauw te horen dat de ziekte zich inmiddels in een te ver gevorderd stadium bevond en zij waarschijnlijk nog tussen de 6 maanden en 3 jaar te leven had. Vanaf het moment dat Eilish zich dat besefte, besloot zij om in deze laatste periode van haar leven alles in het werk te stellen om zoveel mogelijk vrouwen in de gehele wereld op de hoogte te brengen van de eerste symptomen van deze, nog relatief onbekende vorm van kanker.

Van 6 - 11 November ga ik onderdeel uitmaken van Eilish haar campagne, door meer dan 100 km door de hete Sahara woestijn te lopen, om donaties op te halen voor ‘Target Ovarian Cancer’.

Aangezien 1 op de 48 vrouwen in haar leven de diagnose van Eierstok-kanker krijgt, is het doel deze expeditie te volbrengen met het symbolische getal van 48 deelnemers. Onder de 48 deelnemers zitten veel familieleden en vrienden van Eilish. Aangezien Eilish momenteel in slechte staat verkeerd, is zij zelf helaas niet meer in staat, ons voor de start en finish naar Marokko te vergezellen.

Mochten jullie je betrokken voelen en mij op mijn trajekt willen steunen, dan kan dat via mijn JustGiving pagina: http://www.justgiving.com/JannekeVersteeg. Het bedrag gaat direct naar ‘Target Ovarian Cancer’, een fonds dat zich bezig houdt met het creeren van ‘awareness’ omtrent de symptomen van de ziekte en met het financieel steunen van de nodige research, die gepaard zal gaan met de bestrijding van de ziekte.

Intussen probeer ik een paar keer per week flink te trainen, hoewel dat best pittig is in Utrecht, een gebied onder zeeniveau, waar de temperatuur momenteel de 17 graden niet meer passeert. In de Sahara zullen we meer dan 20 km per dag, omhoog en naar beneden door het zand moeten afleggen. Overdag komt de temperatuur rond de 35 graden uit, s'nachts daalt deze tot -5. Het komt steeds dichterbij en stilletjes zie ik er best een beetje tegenop.

Janneke

--

De eerste (en aanhoudende) symptomen van Eierstokkanker:

1. Constante aanhoudende pijn in onderbuik en bekken 2.Toename van de grootte van de onderbuik en een veelvuldig opgeblazen gevoel
3. Moeite met eten. Snel een vol gevoel hebben
4. Extreme vermoeidheid gepaard met pijn in de onderrug