Marokko Artikelen & Blogs

Reisnieuws

'Jetman' belandt in zee

Gepubliceerd: 26 nov 2009
0

In Marokko waanden ze zich even in een tekenfilm, toen Yves Rossy met zijn jet-pack een poging waagde om als eerste man van Afrika naar Europa te vliegen. Helaas is deze poging jammerlijk mislukt.

De Zwitserse piloot Rossy wilde van Marokko naar Spanje vliegen met een jetpack op zijn rug op een hoogte van bijna twee kilometer met een snelheid van 290 km per uur. Een vliegtuig bracht hem op de juiste hoogte, van waaruit hij de diepte in sprong en slechts vertrouwde op zijn eigen ontworpen vleugels.

Atlantische Oceaan

Na veertien minuten door de lucht te hebben gevlogen, belandde de piloot in de Atlantische Oceaan. Een reddingshelikopter heeft hem meteen opgepikt en in veiligheid gebracht. Rossy, die ook wel 'Jetman' wordt genoemd, zegt in een verklaring dat hij snelheid verloor toen hij een grote wolk wilde omzeilen.

Tweede poging

De Jetman heeft al wel een paar successen op zijn naam staan. Zo is hij het Het Kanaal overgevlogen, van Calais naar Dover, maar een intercontinentale vlucht ontbreekt nog op zijn naam. Rossy's team heeft gezegd dat ze nog een poging zullen wagen om de vlucht alsnog succesvol af te leggen.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Marokko artikelen
Reisnieuws
5x de beste onontdekte surfspots voor beginners

12 apr 2017, Niets is heerlijker dan aan de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen door op je surfplank de golven te bedwingen. Ook leren surfen? Dit zijn de beste surfspots voor beginners én de beste surftijd.

0
Interview
Waris Dirie: ‘Op vijfjarige leeftijd werd ik besneden door mijn nomadenstam’

18 jan 2017, Het Somalische ex-topmodel en vrouwenrechtenactiviste Waris Dirie zet zich met hart en ziel in voor haar eigen stichting, de Desert Flower Foundation. Dat doet ze onder andere door geld op te halen met sportactiviteiten. ‘Sport brengt mensen van...

0
Interview
Charles Somers: ‘Alle paarden en figuranten in de woestijn krijgen was een hele klus’

15 jan 2017, Charles Somers, locatiescout voor vele films en series, reist voor zijn werk de hele wereld over, op zoek naar de meest geschikte plekken. Hij werkte onder andere mee aan de wereldwijde hitserie Game of Thrones. Charles vertelt ons over zijn favor...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.