'Jetman' belandt in zee image
Indian

'Jetman' belandt in zee

In Marokko waanden ze zich even in een tekenfilm, toen Yves Rossy met zijn jet-pack een poging waagde om als eerste man van Afrika naar Europa te vliegen. Helaas is deze poging jammerlijk mislukt.

De Zwitserse piloot Rossy wilde van Marokko naar Spanje vliegen met een jetpack op zijn rug op een hoogte van bijna twee kilometer met een snelheid van 290 km per uur. Een vliegtuig bracht hem op de juiste hoogte, van waaruit hij de diepte in sprong en slechts vertrouwde op zijn eigen ontworpen vleugels.

Atlantische Oceaan

Na veertien minuten door de lucht te hebben gevlogen, belandde de piloot in de Atlantische Oceaan. Een reddingshelikopter heeft hem meteen opgepikt en in veiligheid gebracht. Rossy, die ook wel 'Jetman' wordt genoemd, zegt in een verklaring dat hij snelheid verloor toen hij een grote wolk wilde omzeilen.

Tweede poging

De Jetman heeft al wel een paar successen op zijn naam staan. Zo is hij het Het Kanaal overgevlogen, van Calais naar Dover, maar een intercontinentale vlucht ontbreekt nog op zijn naam. Rossy's team heeft gezegd dat ze nog een poging zullen wagen om de vlucht alsnog succesvol af te leggen.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.