Mali

De muggen de baas!
!

Muggen...

Wie net als ik in de smaak valt bij deze bijtgrage insecten, zal al menig insectenwerend middel uitgetest hebben op reis.
Producten van natuurlijke en farmaceutische oorsprong, met en zonder Deet, het is in allerlei varianten de revue gepasseerd. En helaas met één grote gemene deler: niet afdoende bevonden.

Afgezien van het feit dat de muggen zich er geen snars van lijken aan te trekken en ook vrolijk door de Deet heen prikken, stink je veelal een uur in de wind, staat je huid in de brand (kan toch ook niet goed zijn..?) en moet je uitkijken dat je geen eten en drinken aanraakt, omdat het giftig is...

Door een vriend werd ik geattendeerd op een huidolie van Avon, die wel goed zou helpen, zo was hem door anderen verzekerd. Ik geef het eerlijk toe, ik had er zo mijn bedenkingen bij. Maar, met de laatste malaria-aanval nog vers in mijn geheugen ben ik overstag gegaan en heb een flesje besteld.

Inmiddels ben ik een half jaar malariavrij (een mijlpaal!) en zit ik ’s avonds in alle rust nog een paar uurtjes buiten. De muggen laten me met rust, mijn huid vaart er wel bij, tot groot genoegen van mijn omgeving ruik ik prettig én het wordt niet op dieren getest!

Derhalve van harte aanbevolen: Skin So Soft huidolie van Avon.
Voor zover mij bekend alleen online te bestellen. Bijvoorbeeld via deze [url="http://www.cosmeticavon.nl/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=40" target="_blank"]website[/url].

Ik wens je een beetvrije reis toe!
4
5

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
169
Geplaatst op
28 jul 2011
Land
Categorie
Algemene tip
Laat kaart zien
 

5 reactie(s) bij "De muggen de baas!"

 • profile image comment

  Sorry, deze middel werk helemaal niet bij ons. Had deze besteld, 4 weken geleden voor het eerste keer gebruiken in Borneo. 1e week werden we vreselijk leeggestoken. 2e week hebben we weer DEET gekocht in Borneo, daarna zijn we eindelijk muggenvrij. Dus we houden voortaan aan DEET! Groeten

  Door Miller • geplaatst op 2011-10-03 19:57:31
 • profile image comment

  Een tip om te onthouden! Deze gaat bij mijn favo omdat ik graag een keer die kant op wil en niet lek geprikt wil worden door de muggen of malaria wilt oplopen. :-)

  Door Jan-Petra • geplaatst op 2011-08-19 17:21:44
 • profile image comment

  Toptip Monique, ben inmiddels na vele reizen allergisch geworden voor alle malaria profylax (krijg bij inname heftige aanvallen van netelroos) en moet me derhalve immer stevig insmeren anders gaat het mis. Ben een soort lekkernij voor ieder bloedzuigend insect. Deet vind ik een verschrikking, brand idd, stinkt hopeloos en je eten levert verkeerde smaaksignalen op. Heb 't inmiddels besteld, thxs. Redactie graag 5 rode sterren!

  Door maranopreis • geplaatst op 2011-07-29 00:36:28
 • profile image comment

  De ultieme tip tegen de muggen, waar ieder ander middel inderdaad niet helpt? Ik ga het zeker onthouden als ik weer eens naar een muggengebied afreis. Prima tip!

  Door Lione Kolsteren • geplaatst op 2011-07-28 19:53:08
 • profile image comment

  Hallo Monique, misschien een gouden tip. De muggen vinden vogens mij dat ik het lekkerste bloed van iedereen heb. Ik heb het al bestelt, valt altijd te proberen. Groet, Jan Willem

  Door Fietser • geplaatst op 2011-07-28 19:21:19

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.