Bamako

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bamako image

Kerst in (on)rustig Mali

Bamako
Mali
TravelManiacs

Kerst in (on)rustig Mali

De grens met Mali ligt voor ons; twee rood-wit gestreepte olievaten met een lange tak ertussen. Ik heb buikpijn, moet ik eerlijk toegeven. Wat staat ons te wachten? Is dit wel verstandig? In Mauritanië, Senegal en Gambia reageerde iedereen hetzelfde als we over Mali spraken; “Nee, ga daar niet heen, het is te gevaarlijk!” En sommigen voegden er aan toe; “Er staat een prijs op het hoofd van Westerlingen”. Dat is nog eens bevestigd door de ontvoering van een Fransman, nog maar een paar weken terug. We vallen erg op als blanken in een auto met buitenlands kenteken. Bovendien is een paar dagen geleden de regering afgezet door de militairen, dus de situatie in het land is instabiel; niemand weet wat er gaat gebeuren.
Ook de Nederlandse ambassade is niet blij met onze komst. “Is het wel echt nodig?” vraagt de ambassadeur aan de andere kant van de lijn als Jeroen belt om te melden dat we het land gaan betreden. En na zijn uitleg, zegt ze pinnig; “Tja, het is uw eigen keus”.
Maar de omringende landen zijn ook geen fijne opties; we hebben er goed over nagedacht en weloverwogen deze beslissing genomen. Of het de juiste is, zal de komende dagen blijken. Lees het hele verhaal hier >

Foto's

4a397.jpg
4a397.jpg
TravelManiacs