Zuid Malawi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Malawi image

Zomba

Zuid Malawi
Malawi
Zeester

Zomba

Na een luidruchtige nacht was iedereen weer vroeg op. Maar goed ook, want vertrek vandaag is 7 uur!
Op naar Malawi…..
Voor de grens bezoeken we eerst nog even een markt. Deze markt ligt niet zoals vaak in een dorp, nee het is een grote markt bij wat hutjes. Mensen komen van alle kanten af lopen. Er wordt ook hier van alles verkocht, van kleding tot malaria pillen!
Ze hebben vanavond allemaal weer wat te vertellen, want dan denk je rustig inkopen te gaan doen en komen er zo’n stel blanke, met een camera. Vooral dat laatste is wennen voor ze. Maar als ze in de gaten hebben dat ze zichzelf kunnen zien daarna, worden ze een beetje toeschietelijker. Groepjes jongeren komen zelfs vragen of ze op de foto mogen! We verzamelen ons weer bij de truck en onder veel belangstelling en zwaaien rijden we richting de grens. Het landschap wordt hier heuvelachtiger.
Mozambique uitrijden was geen probleem, daarna 5 kilometer niemandsland en daar is de douane post van Malawi. Ook hier geen problemen, we hebben echter wel een passagier extra?? Dit blijkt ons contact persoon te zijn om geld bij te wisselen. Na onderhandelen over de koers, stoppen we bij een benzinepomp en kan het wisselen beginnen. De deur van de truck is dicht, dus hij kan geen kant op. Ook dit gaat allemaal vlotjes, hij blij en wij blij met de goeie koers.
De wegen zijn hier allemaal geasfalteerd, dat rijdt toch wel prettiger.
Op naar Blantyre, naar de Shoprite om gekoelde drankjes te kopen.
Het valt op dat de huizen hier, misschien wel wat verwaarloosd zijn, maar het zijn echte huizen, groot, met een hek eromheen en een auto voor de deur. Vast nog van de “rijke” periode. We komen ook langs een groot verwaarloosd club gebouw, dat wat weg heeft van een sanatorium.
Vanaf hier gaan we de bergen in, omhoog tussen de dennenbomen door. We komen verschillende kampeerplekken tegen en ook een paar hotels.
Uit eindelijk verlaten we de weg en gaan via een zandpad weer een stukje lager; naast een oude forellenkwekerij is onze kampeerplek..
Een pracht van een kampeerplek midden in het dennenbos en we mogen de wc en douche bij de kwekerij gebruiken.
Het is hier wel duidelijk kouder dan alle vorige plekken, dus er wordt een groot kampvuur gemaakt, gezellig. Bibber de bibber.

Volgende morgen kan je met een gids een wandeling in de omgeving maken. Ik kies ervoor lekker even zelf te wandelen en loop richting gezang. Ik kom bij een gebouw met wat hutten. Hier zijn twee kerken in gevestigd. De voorbereidingen zijn in ville gang en ik wordt uitgenodigd om binnen te komen. Om de kerkdienst niet teveel te storen blijf ik maar buiten, naar het gezang luisteren. Dit vertel ik ze ook en dat lijken ze te begrijpen.
Je moet hier echt uitkijken, zoveel paadjes zijn er en alles lijkt op elkaar.
Na wat kris kras rondlopen en het kopen van “wild berries” ga ik terug naar ons kamp. Hier is het inmiddels aardig druk geworden met lokale bevolking, die de stad ontvluchten. Gezellige drukte en allemaal nieuwsgierig naar die groep kampeerders. Aan het einde van de dag vertrekken die weer en hebben we de campsite weer voor ons zelf en maken weer een mooi kampvuur.

Foto's

bb85b.jpg
bb85b.jpg
Zeester
ae9cf.jpg
ae9cf.jpg
Zeester
9e6a8.jpg
9e6a8.jpg
Zeester