Zuid Malawi image
Zuid Malawi image Zuid Malawi image

Zuid Malawi

Beste reistijd

Zuid Malawi
Malawi
PhotoA

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Zuid Malawi

Het weer in Zuid Malawi

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuid Malawi te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuid Malawi? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuid Malawi

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid Malawi:De beste voor Zuid Malawi is mei t/m augustus. Zuid Malawi ontdek je het beste in de koelere wintermaanden mei tot augustus. Voor het nijlpaardspotten en het volgen van ander groot wild ben je beter af aan het einde van het droge seizoen. Maar pas op: met de hoge temperaturen en een sterke UV-straling loop je tijdens deze maanden – juli en augustus – een grote kans om pijnlijk rood, in plaats van stralend bruin thuis te komen. Het regenseizoen duurt van november t/m maart.