Mzuzu

Mzuzu is de hoofdstad van de noordelijke regio van Mzuzu. Het is de op twee na grootste stad van het land. Mzuzu ligt midden in een groot landbouwgebied. Thee, rubber en koffie zijn de grootste exportproducten. De stad heeft een eigen vliegveld en universiteit, maar de groene omgeving is mooier om te ontdekken.

Informatie over Mzuzu

Beste foto's & tips van Mzuzu

'171579' door illiw '171579' door illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Afrika uit het boekje

illiw

Op weg van Nyika naar Livingstone volgt het smalle zand paadje de verloop van de bergen. Eerst langs de grens naar Zambia, en dan verder richting Lake. Wij komen maar weinig mensen tegen. Maar deze landschap is fantastisch en is een beetje Afrika als uit het boekje

'348893' door ejbaaijens '348893' door ejbaaijens

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Zware groenten

ejbaaijens

In het plaatsje Mzuzu was niet heel veel te doen. Daarom ging ik een lange wandeling maken en maar gewoon het dagelijks leven bewonderen. Op een klein paadje kwam ik deze vrouw tegen met een enorme baal groenten op haar hoofd. Welke groente weet ik niet. Ze ging speciaal even voor de foto staan en gaf daarna nog een glimlach.Daarna gingen we ieder weer verder. Een leuke ontmoeting rijker.

'352255' door ejbaaijens '352255' door ejbaaijens

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Frons

ejbaaijens

In Mzuzu waren weinig toeristische attracties. Wat ik echter leuk vind is om er gewoon te zijn en rond te slenteren. Ik kwam langs een school die net uit ging. Kinderen kwamen naar mij toerennen. Geweldig dat enthousiasme en nieuwsgierigheid. Enkele foto's gemaakt. De directeur kwam naar buiten en wilde dat ik de school kwam bekijken. Hij vond het ook erg leuk dat ik in het onderwijs zit. Nog enkele foto's gemaakt o.a. van deze jongen die nog bij de docentenkamer was. Toen ik de foto maakte had hij een grote frons op zijn gezicht. Moest hij van de docent nablijven?

Laat kaart zien