Mulanje

In het verre zuiden ligt Mount Mulanje. In dit gebergte ligt de Chambe Peak, de hoogste berg in Centraal Afrika met de langste klim. In dit gebied zijn ook de theeplantages Mulanje. Het is mogelijk om meerdaagse hikes door de plantages te maken en iets van de productie te zien.

Informatie over Mulanje

Beste foto's & tips van Mulanje

'99355' door Mireille '99355' door Mireille

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Magic

Mireille

Ingescande oude foto: Ik plaats het toch want ik vond dit zo'n bijzonder fenomeen, het was bijna donker, met het laatste licht op de berg en de regenboog erbij was het een heel apart. Chambe peak 'The sugar loaf' van Mulanje Mountain in het zuiden van Malawi. Een Regenboog wordt meestal als energetisch positief gezien; in het echt heb ik begrepen dat de verschillende kleuren die we in de regenboog zien andere frequenties of energie niveaus zijn van zonlicht.

'221551' door Mireille '221551' door Mireille

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Muis-stokje

Mireille

Rijdend om de Mulanje berg richting Phalombe kwamen we deze jongetjes tegen, geroosterde koswe (muis) werd per stokje verkocht. Ondanks hun armoeiige uitstraling en de zeer weinige amensen die langs komen op deze weg was dit niet helemaal ons delicatesse ... zelfs niet voor de schijn. Foto is genomen jaren 70 - scan.

'553730' door hamminga '553730' door hamminga

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Warm welkom

hamminga

We worden nog net niet onder de voet gelopen. Kinderen drommen om ons heen. "Can you draw me, please can you draw me?" roepen ze. Ze bedoelen: "wil je een foto van me maken? Wilt u mij 'tekenen'?" Deze kinderen, die in een arm gebied in Mulanje in Malawi wonen, hebben nog nooit een foto van zichzelf gezien en zijn door het dolle heen. Wat een mooie koppies hebben ze en wat kijken ze blij en nieuwsgierig. Met collega's van mijn voormalige werkgever bezoek ik een school die deelneemt aan het World Food Programme. Geweldig om te zien hoe blij ze met de hulp zijn, en hoe vereerd ze zijn dat wij hun school bezoeken. Tientallen foto's heb ik van de kinderen gemaakt, die daarna aan je arm hangen om op het schermpje te mogen kijken. Prachtige, bijzondere ervaring...

Laat kaart zien