Liwonde NP

'340458' door Jelle51 '340458' door Jelle51

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Onbekende sunbird

Jelle51

Deze prachtige vogeltjes zag ik in Liwonde. Omdat het een paar dagen daarvoor had geregend, begonnen sommige struiken te bloeien. Ik ben nu met een boek bezig om al het moois wat we gezien hebben te plaatsen. Maar weet denaam niet van deze vogel, ik denk dat het een sunbirdis, maar welke? Wie weet het??

'346882' door Jelle51 '346882' door Jelle51

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Visser

Jelle51

Liwonde Nationaal Park is gelegen aan de oevers van de Shire-rrivier . De uiterwaarden van de rivier bestaan uit moeras, stroomgebieden en rietvlaktes en in de rivier leven grote groepen nijlpaarden en krokodillen. Tijdens een gamedrive kan je per boot het park park verkennen. Kuddes olifanten komen vaak drinken in de rivier en met een beetje geluk komen je ze tegen tijdens het dagelijkse bad ritueel. Malawi is een van de armste landen ter wereld en een groot gedeelte van de bevolking leeft in armoede. De bevolking aan de Liwonde rivier, proberen in hun uitgeholde boomstam als boot, wat vissen te vangen voor het avondeten.

'340360' door Jelle51 '340360' door Jelle51

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Visser op de rivier.

Jelle51

Het Liwonde N.P. is het meest wildrijke nationale park van Malawi. Prachtig gelegen aan de Shire-rivier. Het gebied is rijk aan vogels. Langs de oevers veel olifanten en ander wild. In het water nijlpaarden en nog eens nijlpaarden. Naast boottochten op de Shire rivier kan je ook met een open landrover een gamedrive maken, langs lagunes, moerassen en savannelandschappen. Er zijn veel olifanten en antilopen. Nadat ik genoeg nijlpaarden had gespot, keek ik om mij heen en zag dit prachtig beeld van een visser in een uitgeholde boomstam. Door het riet en het hoge gras, kreeg ik een prachtige achtergrond.

'393118' door Ibrich '393118' door Ibrich

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Olifant achter de...w

Ibrich

Wéér een prachtig moment. Twee mannelijke olifanten waren aan het "spelen" in de Shire rivier. Ze schenen zich niets van ons aan te trekken en deden rustig verder. We zijn zelfs tot op 5m beter gekomen...

'422378' door AlexSchoolderman '422378' door AlexSchoolderman

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Eenzame boom in...Liw

AlexSchoolderman

Na een middagsafari zorgde de ondergaande zon voor mooie uitzichten. Het rook van het verbranden van gras in de velden zorgde ervoor dat de zon wat minder scherp aandeed.

'406329' door gerardmeuffels '406329' door gerardmeuffels

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Kamperen onder de...B

gerardmeuffels

In het zuiden van Malawi - Afrika ligt Liwonde National Park. Het Nationale Park (550 km2) heeft lagunes, moerassen, open grasvelden, heuvels en mopanebossen en natuurlijk ook veel wild en vogels. Wij hebben hier gekampeerd in Bushman's Baobabs camp. Deze lag ongeveer 4 kilometer van de gate van het Nationale Park. Het lag prachtig bij vele baobab bomen en aan de oever van de Shire rivier. Wij sliepen avontuurlijk in een koepeltentje onder de Apenbroodbomen. Toen wij er waren (2010) was men een nieuw luxe tentenkamp aan het inrichten. Een klein aantal luxe ingerichte tenten was bijna klaar. Het camp moest een tiental luxe ingerichte tenten krijgen met eigen douche/wc, een bar/restaurant en bij de rivier een verhoogd uitzichtpunt. Het lag prachtig onder baobab bomen.

'338998' door Jelle51 '338998' door Jelle51

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Roeiers op het water

Jelle51

Wij logeerden aan de Shire rivier in het Liwonde Nationaal park. Op de rivier waren veel kano's en vissers. Deze jonge mannen roeien rustig verder, terwijl het inde rivier krioelt van de krokodillen en nijlpaarden.

'222025' door zeester '222025' door zeester

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Gevaar....

zeester

Vanuit Liwonde kan je een safari in een klein bootje maken op het meer daar vlakbij. Er zit een grote populatie nijlpaarden in dat meer. Ons werd verteld dat ze de bek zo openen als ze gevaar vermoeden.

'251947' door zeester '251947' door zeester

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

.....zucht

zeester

Na een tocht op Lake Malombe om te kijken naar de hippo's, de vele watervogels en de waterbokken op de kant ging de zon langzaam onder. Heerlijk dobberen en kijken.

'243224' door zeester '243224' door zeester

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Mager

zeester

Alles heeft zijn voor en tegen. Ga je tijdens of na het regenseizoen op safari, dan is alles mooi groen en de beesten zien er goed uit. Ga je, zoals ik deed vlak voor de eerste regenbuien, dan is alles kaal en kunnen de beesten niet schuilen, maar ze zien er ook wel erg mager uit.

'293057' door zeester '293057' door zeester

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Show

zeester

Terwijl wij onze ogen uitkeken naar de vele nijlpaarden waren in de namiddag, kwamen er vissers terug van hun dag vissen. Zo ook de twee heren. Toen ze langs onze boor vaarde gaven ze even een showtje weg om te laten zien hoe sterk ze waren. Ze hadden er lol in!

'238914' door zeester '238914' door zeester

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Nieuwsgierig

zeester

Vanuit Liwonde NP kan je ook een vaar safari doen op lake Malombe. Hier zie je voornamelijk nijlpaarden, maar er zijn ook veel vissers in een bootje. Dit groepje jongens was ook op het meer en kwamen eens even bij ons kijken. Ze kregen gelijk een preek van de bootsman, dat ze de hippo's met rust moesten laten!

'393787' door Ibrich '393787' door Ibrich

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Wrattenzwijntje...opg

Ibrich

Knobbelzwijntje dat opgeschrokken werd door ons. Tegenwoordig zijn ze gekend onder een andere naam. Alle kinderen roepen dan ook "Pumba", "Pumba", ... Misschien moeten we de naam officieel veranderen?

'386096' door gerardmeuffels '386096' door gerardmeuffels

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Baobab of...Apenbrood

gerardmeuffels

Tijdens een reis door Zuid-Oost Afrika kwamen we in Malawi. Het prachtige Liwonde National Park dat aan de Shire rivier grenst heeft verschillende soorten landschappen zoals lagunes, moerassen, grasvelden, heuvels maar ook beboste gebieden. Een gedeelte stond vol met Baobab ook wel apenbroodboom (Adansonia) genoemd. Hieromheen prachtige bloeiende roze bloeiende struiken (juli) Een prachtig gezicht.

'234811' door zeester '234811' door zeester

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Gevaaaaar

zeester

Tijdens ons verblijf in Liwonde gingen we ook varen op lake Malombe. Dit meer wordt gevoed door water van Lake Malawi. In lake Malombe woont een grote populatie nijlpaarden en verder zie je er veel vogels . Als nijlpaarden denken dat er gevaar dreigt, gooien ze hun bek open, zoals een bootje toeristen!

'235401' door zeester '235401' door zeester

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Lake Malombe

zeester

Na een paar uur varen op het meer en heel veel nijlpaarden gezien te hebben, nog een laatste blik op het water, voor we terug rijden naar onze lodge in Liwonde NP

'277319' door happyhowie '277319' door happyhowie

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Roan antilope

happyhowie

Na Kameroen (Wasa Wasa) in West Afrika heb ik zelden zo veel paardenantilopes gezien. Niet zo vreemd bleek achteraf, want ze worden op een stuk afgezet terrein in Liwonde N.P. gefokt. Evenals de Sabelantilope brengen zij veel geld op.

'277172' door happyhowie '277172' door happyhowie

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

4 op een rij

happyhowie

Liwonde N.P. behoort weer tot de top-safariparken. Op Mvuu Camp is het heerlijk vertoeven. Kijk niet vreemd op dat er 's-avonds olifanten in het zwembad zitten. Maarre ... toch spannend hóór.

'312358' door merel25 '312358' door merel25

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Ondergaande zon vanaf

merel25

Een prachtige ondergaande zon bij onrustig weer vanaf een boot op de rivier in de regio Liwonde. Het was aan het onweren en de regen was net weggetrokken. De zon was binnen 3 minuten ondergegaan.

'294654' door Sharon81 '294654' door Sharon81

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Voor de lekkerste...b

Sharon81

... moest deze olifant het water in. In het waterrijke Liwonde National Park tref je een grote populatie olifanten aan. Sommige kuddes zijn behoorlijk agressief. Een deel van de populatie is namelijk afkomstig uit Mozambique waar ze ten tijde van de burgeroorlog een oorlogstrauma hebben opgelopen (door de stroperij). Afstand houden is dus erg belangrijk, maar ook van een afstandje kun je ze gelukkig goed bewonderen.

'271496' door Sharon81 '271496' door Sharon81

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Verstoppertje?

Sharon81

In Malawi word je altijd omgeven door kinderen, waar je ook bent. Dit is niet zo gek als je bedenkt dat er veel weeskinderen zijn. Tijdens een tussenstop had deze jongen ons al snel in de gaten. Van een afstandje zat hij ons toe te lachen. Kwamen we dichterbij dan werd het ineens tijd om te verstoppen.. Zo'n boom in de buurt is dan toch wel handig...

'282269' door Sharon81 '282269' door Sharon81

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Waterbok

Sharon81

Liwonde N.P. is een uitstekend park om Waterbokken te spotten omdat dit park aan de Shire river ligt. Er zijn twee soorten Waterbokken in Afrika waarvan deze Ellipswaterbok er één is (te herkennen aan de ronde witte ring op zijn achterste). Het is een grote Antilopesoort die over het algemeen in kleine kuddes leeft. Persoonlijk vind ik het prachtige dieren om te zien!

'239005' door zeester '239005' door zeester

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Vissen

zeester

In Lake Malombe, bij Liwonde NP zitten veel nijlpaarden, maar ook krokodillen. Terwijl wij daar rond vaarde, voor de o.a. de nijlpaarden, waren er om ons heen veel bootjes met vissers. Soms met een hengeltje, maar deze heren hadden een net om de buit binnen te halen

'341256' door henkrigter '341256' door henkrigter

MalawiLiwonde NP

MalawiLiwonde NP

Zonsondergang na een.

henkrigter

Ik verbleef in Liwonde en het regende de hele dag. De lucht was vanzelfsprekend de hele dag voorzien van een dik grijs wolken dek. Al drie dagen wachtten we op de eerste zon. En toen, rond een uur of 7, lichte de horizon heel even haar sluier op om ons nog net even de zon te laten zien. Heerlijk, de volgende dag was het stralend weer!