Liwonde NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Liwonde NP image

wildlife

Liwonde NP
Malawi
Zeester

wildlife

Weet niet wat het is, maar iedere ochtend rond 5 uur sta ik al buiten mijn tent. Heerlijk dat ochtend zonnetje en het ontwaken van de omgeving.
Eerst weer de bergen door en in Zomba even wat inkopen doen. Thuis doe ik 1x per week boodschappen! Maar mijn slipper is gesneuveld en dat is toch wat onhandig. Helaas de Bata hier verkoop alleen de luxe versie met glimmertjes en een paar maten te klein!
We gaan op weg naar Liwonde NP. Vandaag geen donkere kleding aan (heb ik die eigenlijk wel??), want we gaan naar het gebied van de tse tse vlieg en die schijnt gek te zijn op donkere kleuren!
Onderweg zien we 6 gevangenen langs de weg lopen, 2 aan 2 met handboeien om, in de rij met een agent er achter met een groot wapen over de schouder! De vrienden/familie volgt op veilige afstand. Een beetje een raar gezicht. Bij ons was iedereen hem allang gesmeerd!
Rond half 12 rijden we door de poort van het NP en rijden naar de lodge “Chiguny hill”. Er zijn een paar tented camps, maar niet voldoende. Dat wordt dus lootjes trekken. Helaas ik trek het verkeerde lootje en slaap in de lodge, maar daar is het wel lekker koel. Vanaf het terras kijk je naar de Shire river en de vlakte ervoor. Bij het terras staan ook waterbakken voor de vogeltjes, die hebben dorst, dus er valt heel wat te bekijken en te fotograferen. In de verte, aan de overkant van de Shire zie ik, door de verrekijker, een hele grote groep olifanten lopen, groot en klein. Zouden ze onze kant op komen?? We houden ze 2 dagen in de gaten, maar ze komen mooi niet!
We gaan in twee groepen op pad. De ene groep maakt een boot safari en de andere gaat met een jeep op pad en dan morgen vv. Ik ga, een uur later in de oude jeep mee, die er geen zin meer in heeft. Er gaat zelfs een monteur mee om hem iedere keer te helpen starten als hij weer eens afslaat! We zien het eerste stuk veel wild, maar de chauffeur heeft er geen oog voor en kletst lekker bij met de monteur! Hij stopt pas als wij het zeggen! Jammer, maar ik vertel hem dat hij zeer storend is en dat dit niet de bedoeling van de safari is…. Oeps.
Omdat we te laat zijn vertrokken is het vlot donker en gaan we maar terug.
Gelukkig heeft de andere groep het beter getroffen.
Wij genieten weet van een heerlijke maaltijd en kampvuur. Natuurlijk worden er weer sterke verhalen verteld van wat er gezien is vandaag.

De volgende morgen om 6 uur gaan we in 2 groepen op wandelsafari. Wij gaan op pad met Friday met zijn leuke kousjes aan….
Een safari te voet is best spannend. Je weet niet wat je tegen gaat komen en of wij hem eerder zien dan hij ons?? We komen oa waterbokken, impala’s, knobbelzwijnen, sabelantilope en een eenzame buffel tegen. Bij die buffel werd ook de gids wat onrustig, maar alles ging goed.
Terug bij de lodge heeft onze kok weer een heerlijk stevig ontbijt gemaakt en de olifanten lopen ons weer te pesten daar aan de overkant van de rivier!
’s Middags ga ik met de bootsafari mee. Om daar te komen worden we met de truck weggebracht naar de “haven” bij lake Malombe. De boot is eerder een bootje en we passen er net met 9 personen in en de koelbox natuurlijk. We zien veel hippo’s (nijlpaarden), groot en klein en natuurlijk is het te doen om de foto van de hippo met open bek! Verder krokodillen, visarenden, reigers, ijsvogels, waterbokken, impala’s etc. Op het meer zijn veel vissers hun brood aan het verdienen, in een klein bootje.
Natuurlijk hebben we gezocht naar de grote groep olifanten, maar helaas, ook hier waren ze niet!
Weer een kampvuur met sterke verhalen voor we ons bed opzoeken.

Foto's

21397.jpg
21397.jpg
Zeester
d5f59.jpg
d5f59.jpg
Zeester
5f3a4.jpg
5f3a4.jpg
Zeester