Livingstonia

Foto door Reisreporter Zinzi

Ghom is de stad waar Fatima Masumeh, de zus van de achtste imam Reza, overleed. Ze was een van de afstammelingen van Mohammed die met kop en schouders boven de anderen uitstak door haar intelligentie en tegelijkertijd door haar bescheiden aard. Het grote plein met daaraan de schrijn wordt dagelijks door honderden gelovigen bezocht.

Informatie over Livingstonia

Beste foto's & tips van Livingstonia

'554338' door Zinzi '554338' door Zinzi

MalawiLivingstonia

MalawiLivingstonia

Eco-moment in...Malaw

Zinzi

Lukwe Ecolodge is de ideale plek om de groene heuvels van het Noord-Malawiaanse Hoogland te mogen ontdekken. Voor slechts zes dollar slaap je hier in een tentje te midden van beboste hellingen, watervallen en paarse bloemen. Het uitzicht op Lake Malawi maakt de magische ervaring helemaal compleet. Vanaf Chitimba leidt een 18km lange, slingerende weg naar dit prachtige eco-resort, waar je overigens ook in een bungalow kan logeren en gerechten uit eigen tuin mag proeven. De wandeling naar boven is adembenemend mooi, maar ook vermoeiend. Achttien kilometer met bagage is niet niks, dus je kunt ook een taxi huren in Chitimba. Die zou je voor pakweg acht dollar naar boven moeten rijden. Eenmaal in Lukwe mag je niet vergeten een bezoekje te brengen aan de Manchewe watervallen, aan het plaatsje Livingstonia en aan de Malawiaanse tafelberg.

'554775' door Zinzi '554775' door Zinzi

MalawiLivingstonia

MalawiLivingstonia

De Malawiaanse...tafe

Zinzi

Dit aanzicht van de Malawiaanse tafelberg rijst op tussen de agricultuur van Livingstonia en omgeving. Opweg naar het sprookjesachtige, koloniale Livingstonia hoog boven Lake Malawi prijkt deze berg imposant aan de horizon. Er naartoe wandelen kan ook. De uitzichten op Lake Malawi laten niets te wensen over!

'554493' door Zinzi '554493' door Zinzi

MalawiLivingstonia

MalawiLivingstonia

Zonneschijn

Zinzi

De zon staat hoog aan de hemel. Haar stralen zijn zo fel dat ik mijn gezicht probeer te bedekken. Opweg naar Livingstonia geniet ik van dit prachtige uitzicht, terwijl ik me een weg naar boven baan. Magisch Manchewe, enerzijds de onheilspellende bergen, anderzijds het diepblauwe Lake Malawi. Even lijkt alles perfect.

Laat kaart zien