Lilongwe

'503186' door Jelle51 '503186' door Jelle51

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Met de fietstaxi

Jelle51

Malawi is een arm land. Er rijden bijna geen auto's maar wel taxi's. Deze zijn te duur voor de lokale bevolking. Daarom zie veel fietstaxi's. De dame achterop is naar de markt geweest en laat zich naar haar huis rijden. Dit soort straatbeelden zijn overal te zien in Malawi.

'520747' door Jelle51 '520747' door Jelle51

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Fiets volgeladen met.

Jelle51

In de gebergte rond Lilongwe kan het erg koud zijn. Wij hadden een nacht op het Zomba plateau geslapen in een tentje en dat was heel erg koud. De volgende dag afgedaald naar Lilongwe een leuke stad, waar je gezeten op een trap dit soort beelden aan je voorbij ziet gaan. Deze man had zijn fiets volgeladen met brandhout voor verwarming. Bijna al het vervoer geschied per fiets in deze stad.

'342253' door Jelle51 '342253' door Jelle51

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Blij met een fles

Jelle51

Opa, mag ik van jullie een maaidorsmachine voor mijn verjaardag, wij zoeken waar we dat kunnen kopen! Want je gunt die kleine vent toch zijn wens voor zijn verjaardag. Het meisje op de foto, was blij met de fles die wij haar gaven. Het is niet goed verdeeld in de wereld. Hopelijk kunnen wij door onze reizen, de kleinkinderen bij brengen dat het niet vanzelfsprekend is om alles maar te krijgen.

'395138' door MGerlsma '395138' door MGerlsma

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Bij mama aan de borst

MGerlsma

Een kindje krijgt snel de voeding aan de borst nadat hij in huilen is uitgebarsten bij het verzorgen van de brandwond op zijn arm in Nkhoma Hospital Malawi

'484576' door sander1809 '484576' door sander1809

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Over al marktjes

sander1809

Als je de bus neemt in Malawi hoef je niet bang te zijn dat je verhongerd. Zowel onderweg als op de busstation vindt je overal verkopers. Fruit, snoep, groenten en drinken. Sommige mensen doen complete week inkopen onderweg.

'446492' door biancalos '446492' door biancalos

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Malawi aan het begin.

biancalos

Ochtenddauw in Malawi. Achter mij staan schoolkinderen het volkslied van Malawi te zingen. Ze staan per klas in soms rijen van zestig kinderen. Moeder heeft haar kind afgezet en loopt waar zij naartoe gaat. Zonder mij aan te kijken loopt ze me voorbij, terwijl haar (andere) kind mij blijft volgen met haar ogen.

'156402' door vlinder '156402' door vlinder

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Afrikaans steegje

vlinder

Zomaar een klein steegje in de hoofdstad Lilongwe met allerlei kleine bedrijfjes. Het ene pandje was nog smaller dan het andere, maar iedereen maakte er wat van. Om de hoek zat zelfs een kappertje waar per keer maar 1 klant geholpen kon worden...

'394800' door MGerlsma '394800' door MGerlsma

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Bedelende man vragend

MGerlsma

Een bedelende man voor ons huis in Nkhoma in Malawi. Helaas is er geen pensioen voor hem, en hoopt hij het op deze manier te overleven.

'162184' door illiw '162184' door illiw

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Feest op school

illiw

In de sloppenwijken van Likuni wordt het communie feest samen op school gevierd. De kinderen uit de beurt hebben hun beste kleren aan, en zijn uitgenodigd om op school te vieren. Eerst wordt gezongen en gedanst. Aansluitend wordt gemeenschappelijk gegeten.

'306136' door danielossenblok '306136' door danielossenblok

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Openbaar toilet

danielossenblok

Midden in de stad bij de grote dagelijkse markt staat een kotje van karton met daarop de woorden privet toilet. Toch een mooie manier van iemand om een centje bij te verdienen. Hilarisch!

'394801' door MGerlsma '394801' door MGerlsma

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Het warme hart van...

MGerlsma

Ondanks de honger en leed, altijd lachende kinderen die je hartverwarmend ontvangen wanneer je aankomt in de kleine modderhutjes in Malawi. Het warme hart van Afrika

'357596' door rubenenmichiel '357596' door rubenenmichiel

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Frietkraam

rubenenmichiel

In de straat waar wij 3 maanden gewoond hebben in Lilongwe Malawi, stond deze man altijd zijn ' chips ' te verkopen op een plaat van staal waar een diepe deuk in zat waar hij zijn olie in deed, wat weer warm werd gemaakt door een kampvuur wat er onder brandde.

'1089538' door saskiahamminga '1089538' door saskiahamminga

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Nieuwsgierige...schoo

saskiahamminga

Mijn reis naar Malawi, een aantal jaren geleden, is voor mij onvergetelijk. We bezochten onder meer een school, in het kader van het World Food Programma, waar mijn toenmalige werkgever een bijdrage aan leverde. Malawi wordt niet voor niets het warme hart van Afrika genoemd: wat werden we hier hartelijk ontvangen. De kinderen omringen ons en willen een voor een op de foto. Vol verwondering kijken ze daarna op het schermpje van het fototoestel, slaken kreten en gieren van het lachen. Terug in Nederland hebben we de foto's afgedrukt en opgestuurd naar de school. Deze 2 kinderen vonden het vooral spannend en keken vol verwondering en een beetje angstig naar die grote witte mensen die daar opeens rondliepen...