Lilongwe reisblogs

hoe komt iemand aan zijn naam.

A.Verleg was er (tot 19 jul 1995) Gepost op 19 jun 102 reacties

Een reis door Malawi en Zambia moest mij meer met de bevolking in aanraking laten komen, tenminste dat was het idee. Ondanks het feit dat we maar met vieren overgebleven zijn, gaat de reis toch door. Het is een nieuw uitgestippelde reis en wij zijn de proefkonijnen. Erg comfortabel, een lange Land Rover, een gids, een kok en 4 gasten, dus ruimte en rust genoeg. Onderkomens in tenten, hutten, bungalows en super-de-luxe lodges.
Onze gids had naast de versnellingspook een hele bibliotheek aan vogelboeken. Op het einde van de vakantie hadden we dan ook zo'n 200 vogels genoteerd, die we hadden gezien, bovenop de big 5 en de rest, groot en klein.
Door zijn uitstraling, kennis en fanatisme is het contact met de gids snel gelegd. Hij ziet alle beesten, kent zo ongeveer alle vogels en lijkt ook iedere bewoner van Malawi te kennen. Dit alles maakt het leggen van contacten erg makkelijk, met hem en de bevolking.
In de stille momenten zijn de gesprekken dan ook makkelijk en redelijk privé.
De grote vraag is dan ook, hoe kom jij aan je prachtige en bijzondere naam?
Onze gids gaat vertellen, zoals het hoort zitten we die avond na het eten, rond het kampvuur. Het is al geruime tijd geleden, onze gids is niet meer de jongste, maar hij verteld uitgebreid over zijn familie. Zijn ouders zijn goede katholieken en willen een ruime kinderschare. Maar zoals het in dit soort landen hoort te zijn, moet er een erfgenaam geboren worden, een man, iemand die naast de vader de baas kan zijn en de naam kan doorgeven. Helaas is dit in zijn familie na 6 geboortes, allemaal meisjes, dus nog steeds niet het geval. Vader en moeder zijn een beetje radeloos geworden, nog geen erfopvolger, dan maar even naar meneer pastoor voor goed advies. De pastoor verteld de vertwijfelde ouders dat ze vertrouwen moeten hebben, dat de liefde alles goed zal maken.
"Everlasting love", zal er voor zorgen dat er een zoon geboren zal worden, volgens meneer pastoor. En zo geschiedde, kind nummer 7 werd geboren, en jawel, een zoon. Deze zoon werkt nu als gids, onze gids. Maar hoe gaan de trotse ouders deze zoon noemen?
We noemen hem; EVERLASTING.

A.Verleg Positie 145 (6710 p.) Lid sinds 28-11-2007 Foto's en tips: 4736 Blogs: 24 Fans: 10
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Gapen naar de sterren
4 13
Gepost op 14 februari
Chili El Norte Chico
gezellig en zeer smerig
1 8
Gepost op 11 februari
Tibet Samye
akelig bezoek
0 3
Gepost op 01 februari
Namibië Centraal Namibie

Reacties bij deze blog

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wat een leuk verhaal! Je hebt een bijzonere reis door Malawi gemaakt in een klein groepje en met de kundige Everlasting.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Heel erg leuk! Ken mensen in Suriname die hun kind Petroleum noemden. Dan maar beter Everlasting.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.