Lilongwe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lilongwe image

een middagje in de stad!

Lilongwe
Malawi
Zeester

een middagje in de stad!

Uitgezwaaid door half Chembe gaan we weer vroeg op pad. Echt, de mensen in Malawi zijn zo vriendelijk. Weer de 10 im dwars door de bergen naar de “bewoonde wereld” toe. Op weg naar Lilongwe, de hoofdstad van Malawi.
Geen van ons heeft er zin in, maar ja zo is de route nu eenmaal. Het landschap onderweg is schitterend; groen, bergachtig, veel mango en bananen bomen. De huizen zijn hier vaak geen hutjes meer, maar echte huizen van steen, vaak zelf gebakken. Ook zien we veel kapok struiken.
Rond de middag rijden we de stad in… Hellup… wat een verkeer, wat een mensen.
We slapen dit keer in de Korea Garden lodge! Een foutje in de planning, maar met wat slijmen weet ik mijn luxe kamer te behouden en moeten de andere verhuizen naar de mindere kamers aan de binnenkant!
Volgens de info heeft de stad weinig te bieden en ziet er ook weinig aantrekkelijk uit. Behalve een markt met houtsnijwerk misschien? Ook die valt tegen en ik vind de verkopers hier gewoon vervelend! Dus na een bezoekje aan de Shoprite om inkopen te doen voor de komende dagen, gauw terug naar het hotel.
’s Avonds afgesproken om met een stel met een taxi naar Mama Mia te gaan, nee niet de musical, maar een italiaans restaurant. Daar gekomen blijkt de hele groep daar te zijn net als alle andere toeristen uit de stad, zo lijkt het.
Ik moet zeggen, het eten was voortreffelijk.

Foto's

1e362.jpg
1e362.jpg
Zeester
e38b1.jpg
e38b1.jpg
Zeester