Lake Malawi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lake Malawi image

Chembe

Lake Malawi
Malawi
Zeester

Chembe

Om 5 uur zit ik alweer op de uitkijk naar beestjes… Ik kan er geen genoeg van krijgen.
Om 8 uur rijden we weer door de poort het NP uit. Hier koop ik een pot jam en een pot honing van de “vrouwen werkgroep”. Nu maar hopen dat het heel thuis komt, gelukkig zijn de potten van plastic.
Op naar Lake Malawi, ik heb er zin in.
De weg is goed, dat is toch opvallend in Malawi, alle wegen zien er goed uit en zijn breder dan 1 auto. De laatste 10 km gaan we van de asfalt weg af en is het weer lekker hobbelen. We rijden dwars door de bergen heen, Chembe here we come. Wederom een geweldige stek; Fat Monkey. De camping is heerlijk; aan het meer, onder mango bomen, een bar met heerlijke zachte kussens, douches, langzame internet (eindelijk kan ik het thuisfront iets laten weten) en bewaking.
Dat laatste is wel nodig ook, want het halve dorp loopt langs het strand en is met 2 stappen op de camping.
Ja, blauw water, blauwe lucht, wit strand … bilharzia of niet, ik ga erin, ik moet er gewoon in. Ik kan dat niet aan zien en niks doen.
Gelukkig is hier een kliniek; Billy Riordan Clinic, met een Nederlandse arts en daar hebben ze de pilletjes. Over 3 maanden slikken!
Dus ga ik ‘s middags snorkelen, eerst een stukje varen. Vreemd om in zoet water te snorkelen, geen angst om koraal kapot te maken, je kan zo op een rots gaan zitten, prachtige zoetwater vissen, echt net of je in een groot aquarium zwemt. Het schijnt zelfs dat hier vissen zwemmen die nog niet eens een naam hebben gekregen! Wat me opvalt is dat de vissen hier blauw, paars, geel, zwart zijn, maar nooit oranje of rood??? Op de terug weg voeren we nog even een stel zeearenden, leuk voor de foto’s.
Teruggekomen naar de bar om verhalen uit te wisselen, want de andere waren n.l. gaan varen om een eiland heen, om daar de visarenden te voeren!

De volgende morgen is de camping nog in volle rust als ik langs het meer ga lopen. Daar is het al druk met kinderen, die zich wassen, spelen, tandenpoetsen of moeder helpen, moeders die wassen of de afwas doen en mannen die netten boeten of vissers die net terugkomen. Een gezellige drukte en daar loop ik dan als enige (lange) blanke tussendoor. Ja dat geeft wel bekijks. Pas op de terugweg pak ik de camera erbij en is dat vaak ook geen probleem. Kinderen willen zelfs graag op de foto, vechten er bijna om.
Na het ontbijt gaan we in 2 groepen het dorp in. De gids is ingehuurd via een project. Elke keer geeft een ander zo'n rondleiding, zodat iedere familie mee kan profiteren van de toeristen. Een gids is ook wel handig, want je hebt zo eerder contact voor een foto en je krijgt ook wat achtergrond info.
We bekijken wat bedrijfjes, een school (gebouwd met geld vanuit Zweden), de crèche (waar ik de kleintjes vermaak met bellenblazen), een te vroeg geboren tweeling van 2 weken, van alles wat. Tot slot lopen we via het meer terug naar de camping. Vele herkennen mij van ‘s morgens en komen vragen of ik een foto van ze wil maken!
Sommige zijn weer varen. Ik maak er eens een lekkere luier middag van; wat zwemmen, lezen, mensen kijken… Natuurlijk ook af en toe even naar de bar.
Er komt ook een groepje kinderen zingen en muziek maken. Zo grappig zoals ze dansen, het lijkt wel of ze van elastiek zijn.



Foto's

af1c4.jpg
af1c4.jpg
Zeester
c5f43.jpg
c5f43.jpg
Zeester
9448a.jpg
9448a.jpg
Zeester