Blantyre image

Blantyre


Beste reistijd

Blantyre
Malawi
Marc2216

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Blantyre

Het weer in Blantyre

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Blantyre te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Blantyre? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Blantyre

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Blantyre:De beste voor Blantyre is mei t/m augustus. Blantyre ontdek je het beste in de koelere wintermaanden mei tot augustus. Voor het nijlpaardspotten en het volgen van ander groot wild ben je beter af aan het einde van het droge seizoen. Maar pas op: met de hoge temperaturen en een sterke UV-straling loop je tijdens deze maanden – juli en augustus – een grote kans om pijnlijk rood, in plaats van stralend bruin thuis te komen. Het regenseizoen duurt van november t/m maart.