Zuid Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Anakao

Zuid Madagaskar,
Madagaskar


Na een aantal weken rondreizen door Madagascar is het heerlijk om een aantal dagen aan het strand te relaxen. Een perfecte plek hiervoor is Anakao, ongeveer een uurtje ten zuiden van Tulear. Je bereikt Anakao per speedboat, welke dagelijks 's ochtends vroeg vertrekt.
We verbleven in Safari Vezo, een goede accommodatie met 16 basic hutten en 2 'suites'. In heel Anakao heb je geen stromend warm water, dus ook in de suites had je gewoon emmers water klaar staan voor de douche. Als je warm water nodig hebt komen ze dat brengen.
Alle hutjes en suites (wij verbleven tegen zeer gereduceerd tarief in een suite omdat het laagseizoen was) lagen met een afscheiding van een muurtje direct aan het strand. Grootste 'uitdaging' was om iedere ochtend van onze suite naar het restaurant te lopen voor ontbijt. Wat een zwaar leven zeg ;-)
Nee het was echt fantastisch! Het enige wat we minder vonden aan Anakao is dat je op het publieke gedeelte van het strand echt belaagd werd door de kinderen die cadeaux, argent, photo of wat dan ook van je wilden, en dat niet op een prettige manier. Het strand voor Safari Vezo konden we heerlijk rustig liggen en werd je niet aangesproken. Echt een top plek!
Op deze afbeelding zie je een aantal van de gekleurde vissersboten die iedere dag af en aan voeren met de verse vangst van die dag. Meestal rond het middaguur kwamen ze in grote getale terug en was het alsof er een invasie van bootjes plaats vond, mooi tafereel!