Zuid Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

In de voetsporen van

Zuid Madagaskar,
Madagaskar


Plof.., met een doffe klap valt Columbus Magazine op een zaterdagochtend van het voorjaar 2009 op de deurmat. Ik word getriggerd door de prachtige fotoreportage en verhalen over het rode eiland Madagascar.
De vakantie staat al gepland. Maar een ding is zeker, hier wil ik naar toe. Het eiland is zo groot waar moet je beginnen. In de reportage staat een reis van 30 dagen, dat redden we met onze vrije dagen niet, maar hele stukken van de reis kunnen er uit gehaald worden en bieden een goede leidraad om onze reis op te bouwen.
Koop verse vanille, bezoek een markt, stap uit je auto en bezoek een dorpje, ga duiken, het zijn maar enkele van de vele tips welke we opgevolgd hebben.

We komen in contact met deze kinderen in het zuiden van het land. Het is zo'n prachtig landschap waarin de familie woont, maar de armoede is groot. We geven wat kinderkleding en zeepjes aan de familie. Het is de bekende druppel, maar toch.. Kinderkleding neemt niet veel ruimte in je bagage en de mensen zijn er blij mee, zeker in de afgelegen gebieden. Madagascar... het heeft een speciaal plekje gekregen.