Zuid Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Even geld versturen

Zuid Madagaskar,
Madagaskar


We reizen al een tijdje door Madagaskar met onze vrienden, die tevens gids/chauffeur zijn.
Zij regelen de hotels e.d voor ons, wij hebben hen voldoende euro's gegeven die ze voor een gunstige koers hebben ingewisseld bij bekenden die er ook weer iets aan verdienen. Zo gaat dat nu eenmaal, ik gun het ze van harte.
Af en toe sturen de jongens geld naar hun families. In het zuiden op het platteland zijn nauwelijks banken te vinden, wel vestigingen van Airtel, waar je via je telefoon een rekening hebt, een virtuele portemonnee. Zo kan de familie in Fianarantsoa makkelijk het geld ophalen bij een plaatselijke Airtel.
Deze dame runt het depot. Ze verkoopt ook telefoonkaarten en wat drankjes en hapjes in het barretje ernaast. Ze heeft haar gezicht ingesmeerd met tanaka, als bescherming tegen de zon.

Wat officiële info over geldzaken:
De munteenheid van Madagaskar is de Ariary (MGA). Eén Ariary bestaat uit vijf Iraimbilanja. De mogelijkheden om te pinnen zijn in Madagaskar erg beperkt. Ook met een creditcard kan niet overal worden betaald. Bij banken en accommodaties in Antananarivo wordt doorgaans alleen een Visa Card geaccepteerd. Buiten de hoofdstad is er bijna geen mogelijkheid tot pinnen. Banken zijn doordeweeks geopend van 08:00 uur tot 16:00 uur. Het wordt aangeraden om voldoende contant geld in Euro’s of Amerikaanse Dollars mee te nemen en deze ter plaatse bij banken, hotels of op de luchthaven te wisselen voor Ariary. (Bron: 27 vakantiedagen)