Zuid Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vergeten jullie Madagaskar niet?

Zuid Madagaskar,
Madagaskar


Vandaag hoorde ik van mijn vriendje die gids/chauffeur in Fianarantsoa is, dat zijn laatste klanten vervroegd zijn teruggegaan naar Duitsland. Nieuwe klanten komen voorlopig niet en er is geen ondersteuning vanuit de overheid. Het merendeel van de jonge mensen probeert een bestaan te vinden in het toerisme, waar net wat groei ontstond. Nu is het maar afwachten. Daarom plaats ik deze foto om jullie te laten zien wat een divers land Madagaskar is!

Hier reizen we van Antsirabe naar Fianarantsoa en zo verder door het hoogland over RN 7 naar het zuidwesten. Je kunt dit met een gewone auto doen, de weg is redelijk onderhouden.
De Betsileo, een van de grootste bevolkingsgroepen van Madagaskar met bantoe roots, leven in het hoogland. Zij bouwen typische hoge huizen van meer verdiepingen die je hier ziet. Ze verbouwen rijst, zonder rijst kan een Malagassiër niet leven. Het ontbijt bestaat uit een pittige rijstsoep en lunch en diner zijn niet compleet zonder rijst, maar in november, als het droge tussenseizoen begint, teelt men ook aardappelen, die in Antsirabe op de markt komen.
Ga vooral in de dorpen kijken, je wordt er hartelijk ontvangen; de bevolking laat je graag zien hoe zij wonen. En als je dan ook nog wat rijst of aardappelen koopt om in het droge zuiden af te leveren, is iedereen blij.
Mocht je een adres willen, dan help ik je graag.