Zuid Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Weg van de RN7

Zuid Madagaskar,
Madagaskar


In 2003 maakten wij een eerste rondreis op Madagaskar, waar we veel aardige mensen ontmoetten, waaronder mijn vriendje Onja, die zelfgemaakte kaarten verkocht om met de opbrengst schoolbenodigdheden te kopen. Het contact is gebleven en Onja is nu een gediplomeerd gids die meerdere talen spreekt. Met hem hebben we eind 2017 opnieuw een rondreis in het midden en zuiden van Madagaskar gemaakt, langs bekende en minder bekende plekjes.

Deze dame ontmoetten we in een piepklein dorpje in het binnenland van Zuid Madagaskar, kilometers verwijderd van de RN7. We brachten daar een zak rijst en een aantal flessen water, die we op aanraden van Onja hadden gekocht. Rijst is een feestmaal omdat het zo duur is. De normale maaltijd bestaat uit gekookte maniok.
Mevrouw schenkt ons een vrolijke lach; ze is blij met onze gift die bestemd is voor het hele dorp. Ze draagt een gezichtsmasker, een papje gemaakt van het zachte hout van de masonjoany boom. Het masker beschermt tegen de zon, zodat de huid zo licht mogelijk blijft. Let op haar T-shirt, cadeau gekregen van Rajoelina tijdens de presidentsverkiezingen.
Tip: bewaar je waterflessen, vul ze en geef ze af langs de weg, water is schaars in het zuiden!