West Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De alien in de tent...

West Madagaskar,
Madagaskar


Vanuit Morandava kun je een boottochtje maken naar Belo-Sur-Mer, een kustplaatsje waarvan ik had gehoord dat dit erg mooi was.

De tocht was een hel; ik werd door mijn 'gids' niet zo fijn behandeld en de rit met de zeilboot op de wilde zee duurde i.p.v. de beloofde zes uurtjes maar liefst drie dagen!!!
Ik heb me nog nooit zo ellendig en smerig gevoeld tijdens de twee nachten dat we noodgedwongen moesten overnachten in een vissersdorpje (zonder stromend water en electriciteit uiteraard). Het feit dat mijn tentje op de 'plaatselijke wc' stond maakte het er niet leuker op.

Ik weet de naam van het dorpje niet meer, maar ik was duidelijk de allereerste 'buitenlander' die de lokale kinderen zagen. Volgens mij hadden ze ook nog nooit van hun leven een tent gezien!
Ondanks dat dit uitje een vreselijke ervaring was, heb ik wel deze leuke foto kunnen maken van de kids die maar naar mij in mijn tent bleven staren alsof ik van een andere planeet kwam.

En op de terugweg naar Morondava heb ik maar extra geld uitgegeven voor een motorbootje dat er gelukkig maar drie uur over deed :-).