West Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Vezovissers zijn geland

West Madagaskar,
Madagaskar


We zijn RN 7 afgereden tot aan de westkust. De kustweg van Tulear naar Ifaty was tot voor kort een zandweg waar je het beste met een taxibrousse over kon rijden. Tegenwoordig is deze weg gedeeltelijk verbeterd tot een asfaltweg, de RN9. China wil op deze manier gemakkelijker katoen naar de havens vervoeren. Wij logeerden ver van de hoofdweg in Mangily. Naast ons eco-hotel ligt een vissersdorp. Hier wonen de Vezo, een van de kleinste stammen van Madagaskar, ze leven hoofdzakelijk van de visvangst met net en door speervissen.
Het is avond, de laatste piroque is gearriveerd. Het zeil, gemaakt van o.a rijstzakken ziet er niet best uit, dat moet eerst gerepareerd worden.
Wij hebben een afspraak gemaakt om met een visser mee te gaan. Voor een klein bedrag vaart de visser langs de kust naar een ander strand waar hij een maaltijd van versgevangen vis klaarmaakt.
We stoppen om te snorkelen, je ziet de mooiste vissen in het ondiepe water. Neem wel zelf een snorkel mee, de visser gebruikt de snorkel zelf ook voor het speervissen.
Sommige vissers spreken een beetje Frans. Engels is lastig, maar met handen en voeten kom je een heel eind.