West Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hijs de zeilen met de Vezo

West Madagaskar,
Madagaskar


We zijn RN 7 afgereden tot aan de westkust. De kustweg van Tulear naar Ifaty was tot voor kort een zandweg waar je het beste met een taxibrousse over kon rijden. Tegenwoordig is deze weg met hulp van China gedeeltelijk verbeterd tot een asfaltweg, de RN9. China wil op deze manier gemakkelijker katoen naar de havens vervoeren.
Wij logeerden ver van de hoofdweg in Mangily. Naast ons hotel ligt een vissersdorp. Hier wonen de Vezo, een van de kleinste stammen van Madagaskar.
De pirogues met de patchwork zeilen van oude rijstzakken zijn nog volop aan het vissen in het diepere water van de lagune. Je kunt voor een klein bedrag een ochtend met de Vezo mee.
De visser vaart langs de kust naar een ander strand waar hij een maaltijd van vers gevangen vis klaarmaakt. Het is heerlijk snorkelen, je ziet de mooiste vissen in het ondiepe water. Neem wel zelf een snorkel mee, de vissers gebruiken de snorkel zelf ook bij het speervissen. Sommige vissers spreken een beetje Frans. Engels is lastig, maar in je hotel is er altijd wel iemand die iets voor je kan regelen.

Wij logeerden in hotel Bellevue in Mangily, dat sinds 2014 door Jimmy en Olivia wordt gerund. De kamers met ruim balkon liggen direct aan het strand of iets hoger. Het uitzicht is fenomenaal.