West Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Madagaskar image

Reisschema Madagaskar deel 2

West Madagaskar
Madagaskar
Jan10e

Reisschema Madagaskar deel 2

Zo, nu ik ook de andere helft van de foto's van Madagaskar heb kunnen bekijken op mijn laptop kan ik ook weer verder met het reisschema... Hier is deel 2.

Vr Na een lekker ontbijt maken we ons weer op voor een reisdag.
PN de L’Isalo –Tulear (3,5uur) Onderweg de saffiermijnen bij Ilakaka bezocht en lunchen in het Arboretum d’Antsokay (bezichtigen het niet want willen uitzoeken hoe het zit met de boot naar Anakao voor de volgende dag).
Er zou een pont zijn gekomen om de rivier over te steken zodat je ook met een auto in betrekkelijk korte tijd van Tulear naar Anakao zou kunnen reizen. Deze is echter niet in de vaart. En of dat nou is omdat het oprijden/afrijden nog niet mogelijk is (de aanlegplaatsen van de pont dus niet gereed) of omdat de pont zelf al stuk is… Daar is de berichtgeving niet eenduidig over.
We zijn dus aangewezen op de speedboat. Ook leuk. Nadat we dat geregeld hebben treuzelen we nog wat bij het strand aldaar. Daarna bekijken we een paar hotels en kiezen voor hotel Serena. Nog tijd genoeg om door de stad te struinen. Maar is niet al te aantrekkelijk hier.

Za Alleen al voor het ritje met de zebukar naar de boot zou je al de tocht met de speedboot naar Anakao willen maken. Juist omdat deze vaartocht (klein uur) er voor nodig is om Anakao te bereiken hebben we voor Anakao gekozen i.p.v. Ifaty als ‘strand’bestemming. De boot is dik een uur vertraagd en dat geeft ons weer alle tijd om het ‘strandleven’ te observeren. Het is er niet erg opgeruimd en het wordt behalve als voetbalveld ook gebruikt als openbaar toilet.
Anakao is leuk om gezien te hebben vanwege de vele piroques en bedrijvigheid van de vissers. Toen we in de middag tussen de huisjes liepen vroegen de kinderen om kadootjes en waren de vrouwen er niet van gediend te worden gefotografeerd bij de waterbron in de duinen. We logeren (achteraf helaas) in Auberge Peter Pan. Wordt aangeraden in Lonely Planet maar wij vonden het er geen aangenaam verblijf. Natuurlijk wel in het Canal de Mozambique gezwommen!

Zo De uitgelezen gelegenheid om te duiken bij het Great Reef maar vooraf hadden we al besloten om niet te gaan duiken. Om 6.00 uur komt de boot ons oppikken voor de transfer terug naar Tulear. Mooi om met het opkomen van de zon op het water te zijn. Mijn reisgenoot is afgelopen nacht behoorlijk in de weer geweest en voelt zich als een slappe vaatdoek. Wij denken dat Ifaty niet veel anders zal zijn dan Anakao. Maar het spiney forest met de baobab bomen in het Reniala Nature Reserve staat nog wel op ons lijstje. De route naar Ifaty is echter op dit moment zo slecht dat het zeker 2 uur rijden zou zijn om er te komen. Dan nog 2 uur weer terug en dan nog weer door naar Rahonera of in Tulear weer slapen? Een hele dag uittrekken om een paar foto’s te kunnen maken van de baobabs. De ingewanden van mijn partner gingen dat niet redden. En de echt mooie Allée de Boabab die is bij Morondava. Dus dit was toch al 2e keus. We zetten aldus koers naar Ranohira en zo begint onze ‘terugreis’. Logeren deze keer in het voordelige Toiles de L’Isalo waar we met lunchtijd aankomen. Nog weer even van het uitzicht op de bergen van Isalo genieten.

Ma Het gaat gelukkig stukken beter met mijn reisgenoot en om 08.00 vertrekken we naar de Tsaranoro Vallei. (3 uur over de RN7 en dan nog 25 km over grondpad (dik 1,5 uur) Een echte aanrader vind ik deze prachtige vallei. We logeren in Camp Catta. Wat heeft de eigenaar het hier goed voor elkaar! In de middag maak ik al een eerste wandeling. De ringstaartlemuren springen voor mijn neus van boomtak naar boomtak. Het is er heerlijk dus we blijven nog een hele dag!

Di Volop activiteiten worden er aangeboden. Maar wij gaan op eigen houtje de eenvoudig te volgen route lopen naar de piscine naturel, het bos en de dorpen. Prachtige omgeving. Dit staat op de 2 plek in mijn top 3 van Madagaskar. En nog een nachtje in Camp Catta. Gisteren is het bed met een poot door de vloer gezakt toen we er gingen opzitten… termieten hadden de planken beetje te veel aangetast. Was nu al gerepareerd. Een prachtige avond met supervolle maan.

Wordt vervolgd….

Foto's

8d5c8.jpg
8d5c8.jpg
Jan10e
c03af.jpg
c03af.jpg
Jan10e
92928.jpg
92928.jpg
Jan10e
2f254.jpg
2f254.jpg
Jan10e
92928.jpg
92928.jpg
Jan10e