Tsingy de Bemaraha NP

Een unieke bezienswaardigheid zijn de grillige kalkstenen van Tsingy de Bemaraha NP. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De gekartelde pieken en keien zijn een waar geologisch kunstwerk als gevolg van water en winderosie. Door de goede infrastructuur kun je het gebied uitstekend verkennen, via onder andere touwbruggen, ladders en je kunt zelfs abseilen.

Informatie over Tsingy de Bemaraha NP

Beste foto's & tips van Tsingy de Bemaraha NP

'455386' door chateau '455386' door chateau

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

Suspension bridge...T

chateau

Op verzoek hier een foto van de Suspensionbridge in de Tsingy de Bemarha op Madagascar. Tja, daar sta je dan: 70 meter diep met alleen maar scherpe pieken en een wiebelende brug opgehangen aan een paar kabels. Je krijgt een speciale "broek" aan waaraan kabels zitten. Deze schuiven dmv een oog langs de reling van de brug. Dit is de enige zekering waarmee je vast zit. Deze brug bevindt zich aan het einde van de tocht.

'455382' door chateau '455382' door chateau

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

Vlijmscherpe pieken.

chateau

De Tsingy op Madagascar, een vreemd gevormd landschap bezaaid met duizenden vlijmscherpe pieken. Met een gids hebben we hier drie uur gewandeld met als hoogtepunt een oversteek op de suspension-bridge die op een hoogte van 70 meter gespannen is tussen de pieken.

'548697' door Lyske1980 '548697' door Lyske1980

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

MadagaskarTsingy de Bemaraha NP

Sifaka bij de Grote..

Lyske1980

De bekende 'Grote Tsingy' (formaties van geërodeerd kalksteen) in het Bemaraha reservaat vormen al een uniek en schitterend landschap op zich, maar de wandeling in de loofbossen van het park is ook de moeite waard. Hier leeft namelijk een prachtige Sifaka soort. Het was de eerste maki groep die ik in Madagaskar zag, dus ik vond deze wandeling uiteraard geweldig!

Laat kaart zien