Toamasina

Toamasina is een havenstad aan de oostkust van Toamasina. Na hoofdstad Antananarivo is Toamasina de grootste stad van het land. De stad bestaat voor het grootste deel uit krottenwijken, maar is bekend om zijn kleurrijke markten. Iets ten noorden van Toamasina ligt het Zoölogisch park van Ivoloina en voor de kust ligt het eilandje Nosy Alanana.

Informatie over Toamasina

Beste foto's & tips van Toamasina

'416918' door machiel '416918' door machiel

MadagaskarToamasina

MadagaskarToamasina

Afrika in 1 beeld

machiel

Afrika omschrijven in een paar woorden is onmogelijk, maar dit ene beeld vind ik typerend voor het stadsleven in Afrika. Leven bij de dag! De werk ethiek is nogal anders dan in Nederland, maar misschien kunnen we beiden wat van elkaar leren.

'555938' door Lyske1980 '555938' door Lyske1980

MadagaskarToamasina

MadagaskarToamasina

Pangalanes ll

Lyske1980

De boottocht over Canal des Pangalanes is niet alleen interessant vanwege de mooie groene begroeiing (waaronder de reizigerspalm) langs de waterkant, maar vooral door de vele dorpjes waar je langs vaart. De lokale bevolking is inmiddels (jammer genoeg) helemaal ingesteld op toeristen; kinderen rennen meteen op je af om voor je te poseren en de volwassenen stallen meteen hun zelfgemaakte spulletjes voor je uit in de hoop dat je wat van ze koopt.

'555868' door Lyske1980 '555868' door Lyske1980

MadagaskarToamasina

MadagaskarToamasina

Pangalanes

Lyske1980

Toamasina (ook wel Tamatave genoemd) is best een leuke stad om een dagje rond te lopen, maar ik ging hier eigenlijk alleen maar naartoe om de 'Canal des Pangalanes' tour te boeken. Het kanaal is meer dan 600 km lang en is vroeger in opdracht van de Franse kolonisten uitgegraven door de lokale dwangarbeiders en de 'koelies' (Chinese 'loonslaven') om vervoer van producten gemakkelijker te maken. (De zee was namelijk veel te ruw) Hierbij hebben ontzettend veel arbeiders het leven gelaten; niet alleen vanwege het zware werk, maar ook door de vele steekmuggen en nijlkrokodillen. Tijdens mijn tweedaagse tour deed ik 'slechts' 83 km van het kanaal, maar ik was heel nieuwsgierig naar de lokale dorpjes en de 'Betsimisaraka' bevolking!

Laat kaart zien