Madagaskar Reviews

9

Categorie: Land

Madagaskar

Danielle was hier op 2018-03-15

Madagaskar is een arm maar schitterend land. De mensen zijn wat terughoudend maar erg vriendelijk. Zelfs met een handjevol Franse woorden red je je prima. Met het openbaar vervoer kun je vrijwel overal komen, maar omdat de afstanden groot zijn is 't in veel gevallen (zeker als je met iemand samen reist i.p.v. solo) zinvoller om een auto met chauffeur te huren. Binnenlandse vluchten zijn namelijk bijzonder duur (als in 200 tot 250 euro voor een uurtje vliegen), al zijn ze prima vanuit Nederland te boeken. Laat je in Madagaskar verrassen door de indrukwekkende natuur: natuurlijk de baobabs, de lemuren, de indri (halfaap) maar ook kameleons, jungle en rotsformaties. En vergeet de mensen niet: de schitterende kleimaskers op de gezichten van vrouwen, de drukke lokale markten, het leven langs de rivier, stranden vol met vissers die de vangst van de nacht binnen halen. Of het nu de gillende indri in de jungle zijn, of enorme, drukke markten in Antananarivo, Madagaskar blijft je verbazen! Wat een prachtige bestemming!
Prachtige natuur
Vriendelijke mensen
Lekker eten, vooral vis/schaaldieren
Veel variatie in activiteiten

Brown-outs (stroomafsluiting elke dag)
Enorme afstanden (lange reistijden)
review geplaatst op 2018-03-15 .

9

Categorie: Land

Madagaskar

Danielle was hier op 2018-03-15

Madagaskar is een arm maar schitterend land. De mensen zijn wat terughoudend maar erg vriendelijk. Zelfs met een handjevol Franse woorden red je je prima. Met het openbaar vervoer kun je vrijwel overal komen, maar omdat de afstanden groot zijn is 't in veel gevallen (zeker als je met iemand samen reist i.p.v. solo) zinvoller om een auto met chauffeur te huren. Binnenlandse vluchten zijn namelijk bijzonder duur (als in 200 tot 250 euro voor een uurtje vliegen), al zijn ze prima vanuit Nederland te boeken. Laat je in Madagaskar verrassen door de indrukwekkende natuur: natuurlijk de baobabs, de lemuren, de indri (halfaap) maar ook kameleons, jungle en rotsformaties. En vergeet de mensen niet: de schitterende kleimaskers op de gezichten van vrouwen, de drukke lokale markten, het leven langs de rivier, stranden vol met vissers die de vangst van de nacht binnen halen. Of het nu de gillende indri in de jungle zijn, of enorme, drukke markten in Antananarivo, Madagaskar blijft je verbazen! Wat een prachtige bestemming!
Prachtige natuur
Vriendelijke mensen
Lekker eten, vooral vis/schaaldieren
Veel variatie in activiteiten

Brown-outs (stroomafsluiting elke dag)
Enorme afstanden (lange reistijden)
review geplaatst op 2018-03-15 .

9

Categorie: Regio

Oost Madagaskar

baatjes was hier op 2018-01-05

Nationaal Park Andasibe-Mantadia is het drukst bezochte park van Madagascar omdat het zo lekker dicht bij Tana ligt en je hier de Indri kunt horen en zien. Wil je echter wat meer rust en niet een van de vele mensen zijn die allemaal naar dezelfde Indri's staan te kijken, bezoek dán Mantadia. Het kost wat tijd om er te komen en het is lastiger te bereiken, maar zeker de moeite waard. Wij stonden om 04.00 uur op om om 04.30 uur te vertrekken om er voor zonsopkomst te zijn. Het is een mooi park, maar neem zeker je laarzen en je bloedzuigersokken mee. Je ziet ze nodig hebben!
Weinig toeristen
Avontuur

Lastiger te bereiken
Modderig
review geplaatst op 2018-01-06 Door baatjes.

8

Categorie: Regio

Centraal Madagaskar

Niqueki was hier op 2017-07-31

Madagascar is een prachtig eiland met vriendelijke mensen en zeer diverse natuur die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Zoals de maki's en baobab bomen. Wel is er veel armoede. En toch lachen veel mensen hier. De zon schijnt er veelvuldig. In de winterperiode kan het echt fris zijn in centraal madagascar in de bergregio's maar ook in andere delen zoals aan het strand. Je hebt dan echt wel een fleece nodig. Om meer dieren te zien is de regentijd de beste periode, dan is het paringstijd en komt alles uit z'n holletje. Ook s morgens vroeg is een goede tijd of net als het donker is. 's morgens vroeg meeste kans op maki's dichtbij, als het warmer wordt klimmen ze hoog in de bomen. Kikkers en cameleons zie je het best net na zons ondergang, net als de kleinste lemur, de muislemur die afkomt op een banaan die uitgesmeerd wordt over een stukje boomstam.
mooie natuur
aardige mensen

eten, alleen in toeristenrestaurants
review geplaatst op 2017-12-03 Door Niqueki.

10

Categorie: Land

Madagaskar

PWubben was hier op 2017-05-31

Dit land kun je rustig zelf bezoeken. Maak wel gebruik van een auto met Chauffeur en zorg dat je een woordje Frans spreekt. Je hoeft alleen het hotel voor de aankomst en de terugreis vooraf te boeken. Verder is het niet noodzakelijk om vooraf je hotels/lodges te reserveren. Hierdoor heb je de ultieme vrijheid. De chauffeur weet vaak de leuke stops ook om te overnachten. Maar vooraf zelf oriënteren welke hotels er zijn. Het land is zo diverse. Je maakt heel makkelijk contact met deze vriendelijke mensen. De natuur is veelzijdig. Wij hebben nu alleen het zuidelijke deel maar voor een gedeelte gezien. Wij gaan zeker terug.
Veelzijdigheid

De mensen spreken alleen een beetje Frans
review geplaatst op 2017-11-18 Door PWubben.

9

Categorie: Land

Madagaskar

Jan10e was hier op 2013-03-31

De 'blauwe heuvel' was de eerste hoofdstad van de Merino koninklijke familie. Nadat om politieke redenen de regering naar Antananarivo was verhuisd bleef dit een heilige plaats en ontoegankelijk voor vreemdelingen. Omdat deze heuvel met de paleisgebouwen toch wel het grootste symbool is van de culturele identiteit van het volk van Madagaskar is het in 2001 toegevoegd aan de lijst van Unesco World Heritage sites. Rova (fort) Ambohimanga is dan ook een must see. Het ligt op een klein half uurtje rijden van Tana. (15 km. ten noorden) Niet alleen de gebouwen van het paleis zijn hier de rit waard. Het landschap is ook mooi.
Unesco World Heritage
Zelfstandig te bezichtigen

route er naar toe kan druk zijn
review geplaatst op 2017-11-05 Door Jan10e.

9

Categorie: Land

Madagaskar

Fransvdg was hier op 2012-07-31

Als ik aan Madagaskar denk dan zie ik prachtig landschap voor me, veel vriendelijke mensen, bijzondere dieren, baobabs en mooie stranden. Het eiland is ruim 14 x zo groot als Nederland. Het wordt dus heel lastig om "alles" tijdens één reis te zien. Wie kennis wil maken met de verschillende lemuren, sifaka's, indri's, maki's, lori's en andere halfaapsoorten moet reizen, want je komt ze verspreid over het eiland tegen. En dat reizen is hier beslist de moeite waard. Neem er de tijd voor en ga genieten!
Prachtige natuur
Vriendelijke bevolking
Interessante flora en fauna
Mooie lemuren en andere halfapen

Grote afstanden
Je zult ook armoede tegen komen
review geplaatst op 2016-09-22 Door Fransvdg.

8

Categorie: Land

Madagaskar

Fransvdg was hier op 2012-06-30

Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar is gebouwd op twaalf heuvels. De belangrijkste is de Rova. Op deze heuvel staat het paleis van de voormalige koningin. Helaas is die bezienswaardigheid sinds 1995 gesloten. Toen werd het gebouw namelijk tijdens politieke onlusten in brand gestoken en van binnen daardoor zwaar beschadigd. Gelukkig zijn er nog wel belangrijke bezittingen gered. Die staan nu in het paleis van de minister-president, dat op dezelfde heuvel op loopafstand staat. Dit paleis is wel te bezichtigen. Binnen zie je o.a. de troon, de kroon, een draagstoel en schilderijen van de koninginnen. Daar zijn smeuïge verhalen over te vertellen die je via Wikipedia kunt vinden. En verdiep je dan ook maar meteen in het leven van die minister-president, Rainilaiarivony. Hij trouwde met twee koninginnen. Volgens astrologen werd hij op een dag geboren die heel ongunstig was. Eén van de astrologen stelde voor om twee vingerkootjes van zijn linkerhand te laten amputeren om het noodlot te doorbreken…..Of dat echt heeft geholpen weet ik niet, maar hij was wel meer dan dertig jaar lang de machtigste man van het eiland. Als je in de benedenstad van Antananarivo logeert is het heel leuk om in een oude 2CV Renault taxi naar de Rova te rijden en na je bezoek weer terug naar beneden te lopen. Onderweg zul je meerdere keren genieten van een fraai uitzicht. Vergeet in de benedenstad ook niet om naar één van de levendige markten te gaan.
Stad met mooie uitzichtspunten
Levendige markten
Interessante geschiedenis

's Avonds lang niet overal veilig
review geplaatst op 2016-11-07 Door Fransvdg.

10

Categorie: Regio

Oost Madagaskar

sidonius was hier op 2012-06-30

Op het strand van Mananjary is van alles te beleven. Niet dat mensen er zonnen of zwemmen, nee, hier wordt gewerkt. Het hele strand wordt gebruikt door mannen, vrouwen en kinderen. De mannen varen 's morgens vroeg uit met uitgeholde boomstammen om hun dagelijkse vangst vis binnen te halen. Voor eigen gebruik, wat over is wordt verkocht op het strand of op de plaatselijke markt. Het is een spectaculair gezicht hoe de eenvoudige bootjes door de woeste branding proberen het strand te bereiken zonder om te slaan. De vrouwen wachten hun mannen op om te helpen de boten aan wal te trekken en de vis uit de netten te plukken. Na het vissen moeten de netten ontward worden, en ook daarbij helpen de vrouwen mee. Zij maken de vis schoon en brengen deze naar de markt. Ook kinderen helpen mee. Behalve voor de visserij dient het strand ook als een enorme 'dorpsbleek' om de was te drogen. Omdat er behalve de oceaan, ook een grote lagune is blijkt dit strand een geweldige was- en droogplaats. Mananjary ligt dicht bij het eindpunt van de treinreis Fianarantsoa - Manakara. Ook die trein is een aanrader maar trek er een hele dag voor uit. Om nog verder de oostkust van Madagaskar te verkennen kun je vanuit Mananjary een tweedaagse boottocht maken over het Canal des Pangalanes tot aan Manahoro. Een ontspannen tocht waarbij je een bezoek kunt brengen aan de dorpjes op de oever en kennis kunt maken met de lokale handel en palingvangst op het kanaal.
Afwisseling trein- en bootreis
Fotogeniek en bedrijvig strand
Fascinerende treinreis
Relaxte boottocht
Geen toerist tegengekomen

Primitieve overnachting tijdens boottocht
review geplaatst op 2016-12-19 Door sidonius.

9

Categorie: Regio

Oost Madagaskar

sidonius was hier op 2012-06-30

Als je naar Madagaskar gaat, is een boottocht over het Canal des Pangalanes een aanrader. Van Mananjary naar Manahoro is een tocht van twee dagen,je overnacht halverwege in een dorpje op de oever. Verwacht geen luxe, er komen hier weinig toeristen dus veel faciliteiten zijn er niet. Maar de tocht is prachtig. Mensen op de oever begroeten je enthousiast, of locals die kleine vracht vervoeren in uitgeholde boomstammen. Prachtige luchten, die weerspiegelen in het stille water, om bij weg te dromen. Het kanaal is in opdracht van de Fransen gegraven door Chinezen. De branding van de Indische oceaan is te woest voor de handelsvaart, vandaar dat parallel aan de kust een kanaal werd gegraven voor de handel. Inmiddels is het kanaal zodanig verzandt en slecht onderhouden dat handelsvaart niet meer mogelijk is wat grotere schepen. Slechts kleine handel van locals in uitgeholde boomstammen is nog mogelijk. Je kunt de boottocht maken vanuit Mananjary. In het dorp is een opstapplek waar je tickets kunt kopen, maar dat kan ook in je hotel. In Mananjary kom je door de trein te nemen vanuit Fianarantsoa, ook al een belevenis die een hele dag in beslag neemt.
Relax twee dagen op een boot
Prachtige omgeving
Vriendelijke locals op de oever
Bezoek van dorpjes langs het kanaal
Geen toeristen (in 2012)

Weinig beweging
Primitieve overnachtingsplaats
review geplaatst op 2016-12-23 Door sidonius.

8

Categorie: Land

Madagaskar

sidonius was hier op 2012-06-30

Vlak bij het dorpje Ifaty vind je een mooie natuurpark: Reniala. Ook wel het Woud van Baobabs genoemd. Behalve de verschillende soorten baobabs is er ook een botanische tuin met geneeskrachtige planten en de endemische flora van zuid-west Madagaskar. Je krijgt wer rondleidingen met een deskundige gids die van alles kan vertellen over de bomen en planten en hun herkomst. Het is beslist heel interessant. Je kunt een aparte afspraak maken voor een tocht om bijzondere vogels en andere fauna te spotten. Een bezoek aan Reniala en andere eromheen liggende parken is een aanrader voor natuurliefhebbers. En buiten de gebaande paden. Reniala is dagelijks geopend van 7-12 uur en van 14-17.30 uur. Toegangsprijs tussen de 3 en 6 euro, afhankelijk van het type rondleiding dat je wilt.
Heel bijzondere bomen en planten
Leerzaam
Buiten de toeristische trekpleisters
Deskundige begeleiding

Geen
review geplaatst op 2017-02-11 Door sidonius.

8

Categorie: Stad

Antananarivo

Fransvdg was hier op 2012-06-30

Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar is gebouwd op twaalf heuvels. De belangrijkste is de Rova. Op deze heuvel staat het paleis van de voormalige koningin. Helaas is die bezienswaardigheid sinds 1995 gesloten. Toen werd het gebouw namelijk tijdens politieke onlusten in brand gestoken en van binnen daardoor zwaar beschadigd. Gelukkig zijn er nog wel belangrijke bezittingen gered. Die staan nu in het paleis van de minister-president, dat op dezelfde heuvel op loopafstand staat. Dit paleis is wel te bezichtigen. Binnen zie je o.a. de troon, de kroon, een draagstoel en schilderijen van de koninginnen. Daar zijn smeuïge verhalen over te vertellen die je via Wikipedia kunt vinden. En verdiep je dan ook maar meteen in het leven van die minister-president, Rainilaiarivony. Hij trouwde met twee koninginnen. Volgens astrologen werd hij op een dag geboren die heel ongunstig was. Eén van de astrologen stelde voor om twee vingerkootjes van zijn linkerhand te laten amputeren om het noodlot te doorbreken…..Of dat echt heeft geholpen weet ik niet, maar hij was wel meer dan dertig jaar lang de machtigste man van het eiland. Als je in de benedenstad van Antananarivo logeert is het heel leuk om in een oude 2CV Renault taxi naar de Rova te rijden en na je bezoek weer terug naar beneden te lopen. Onderweg zul je meerdere keren genieten van een fraai uitzicht. Vergeet in de benedenstad ook niet om naar één van de levendige markten te gaan.
Stad met mooie uitzichtspunten
Levendige markten
Interessante geschiedenis

's Avonds lang niet overal veilig
review geplaatst op 2016-11-07 Door Fransvdg.

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Madagaskar is Antananarivo.
Aantal inwoners in Madagaskar: 18 miljoen.
Oppervlakte van Madagaskar: 90% van Frankrijk.
De reistijd naar Madagaskar is 12:00.
Gesproken Talen in Madagaskar: Frans en Plateaumalagasi.
Aanvlieghaven(s) van Madagaskar: Antananarivo (TNR).