Madagaskar

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Treinreis door de jungle.

Madagaskar


Deze treinreis begint bij Sahambavy en eindigt in Manakara
Sahambavy is het eerste stationnetje na Fianarantsoa op het jungletreinspoor naar Manakara.
Na het ontbijt gingen we aan boord van deze unieke trein voor een 10 uur durende rit door het regenwoud. Ondanks de verhalen vertrok de trein redelijk op tijd. Het is niet de nieuwste trein maar dat maakt het ook weer charmant. Je bent tenslotte in één van de armste landen van Afrika. Ik vond het prachtig !

Dit is echt een belevenis. Allereerst alle mensen die zich verzamelen op het station en die van alles met zich mee sjouwen en natuurlijk het kopen van de kaartjes.
Gelukkig hadden wij gereserveerde plaatsen zodat we de hele reis van zo’n 10 uur konden zitten.
Wat erg leuk is, is het stoppen bij de stationnetjes. Als mieren komen de mensen naar je raampje en brengen allerlei snacks aan de man.
Soms lekker soms minder lekker, gewoon proberen het kost bijna niets en de mensen zijn erg blij met de inkomsten. Neem van tevoren wat klein geld mee !
Ook kun je wel uitstappen, wat erg leuk is, maar houdt het signaal in de gaten om weer verder te gaan( niet te missen hoor) ;-)

Op de verschillende stations worden ook allerlei goederen in en uit geladen, leuk om hier eens naar te kijken, wat gaat er allemaal mee op zo’n treinreis. Nou bijna alles...
Indrukwekkend is het als je door de dichte jungle rijdt. Natuurlijk heb je de ramen open ivm de warmte maar pas op de bananenbladeren ze komen zo naar binnen.

Kortom een echte ervaring die je niet gauw gaat vergeten. Het is een hele rit maar er is zoveel moois te zien. Als je in de gelegenheid bent DOEN !
Op de foto zie je alleen de goederen wagonnen omdat we in het eerste passagiers rijtuig zaten.