Madagaskar foto's & tips

'483393' door harfra '483393' door harfra

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Sunset baobabs

harfra

Baobabbomen zijn bijzondere bomen. Zeker tegen de kleuren van de wolkenhemel tijdens de ondergaande zon. Deze foto is genomen tijdens de vroege lente van Madagaskar waardoor de bomen nog nét geen bladeren hebben. Persoonlijk vind ik de baobab dan op zijn mooist.

'81754' door Bowral '81754' door Bowral

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Baobabs in the sun

Bowral

De 'Avenue de Baobab' bij Morondava krijgt 's avonds een sprookjesachtige uiterlijk. De wijze waarop de honderden bomen met hun grillige takken zich tegen de hemel aftekenen is een lust voor het oog

'327674' door Doodje '327674' door Doodje

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Wedstrijdje...gekke-b

Doodje

Tijdens ons bezoek aan het lokale dorp hadden we alle andacht van de lokale bevolking die zich stond t verdringen om op de foto te komen. Daarbij deden ze onderling een wedstrijdje "gekke-bekken-trekken". Deze man, eigenaar van ons "hotel" en een zeer gewaardeerde inwoner van het dorpje, was zich heel goed bewust van zijn "aparte" mimiek en wat mij betreft de absolute winnaar! Over HUMOR gesproken!!! Lachen-gieren-brullen met de lokale bevolking

'461113' door harfra '461113' door harfra

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Bagagedraagster

harfra

De bewoners in de dunbevolkte streken van Madagaskar moeten vaak uren lopen om “inkopen” te doen. Deze dame kwamen we in de buurt van Belo tegen tijdens onze 4x4 route langs de kust van Tulear naar Morondava. Een zware route, maar zeker de moeite waard! In deze streek leeft een gedeelte van de bevolking nog steeds van ruilhandel. De meeste toeristen bezoeken de avenue des baobabs, maar de mooiste en oudste baobab bomen zijn te vinden langs de kust in de omgeving van Morondava.

'449271' door pensionado '449271' door pensionado

MadagaskarMontagne d’Ambre NP

MadagaskarMontagne d’Ambre NP

Kleinste reptiel van.

pensionado

Montagne d'Ambre is een minder bezocht gebied dat vanuit de plaats Diego Suarez in het noorden van Madagaskar te bereiken is. De bergtop is meestal door een wolk omgeven; het regent er vaak en het is er aanmerkelijk koeler dan aan de kust. Voor mij was het beestje op bijgaande foto de reis naar deze plek al meer dan waard. Het is een van de kleinste reptielen van de wereld. Het leeft op de bodem van het regenwoud verscholen tussen bladeren. Je hebt dan ook echt een gids nodig om er een te vinden. Deze dwerg behoort tot de kortstaart- of bladkameleons, de wetenschappelijke naam van het geslacht is Brookesia. Dit diertje komt uitsluitend op Montagne d'Ambre voor en heet daarom Brookesia ambreensis. Er zijn inmiddels 30 soorten Brookesia ontdekt en beschreven, maar er worden op Madagaskar nog steeds nieuwe gevonden. Momenteel is de allerkleinste de Brookesia micra.

'424350' door albertensandra '424350' door albertensandra

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Kleurtjes

albertensandra

Locatie; Ranomafana NP Madagaskar Gelukkig hoef je af en toe niet ver te lopen om wat bijzonders te zien. Deze kameleon liep in een struik tegenover onze lodge. Ik heb speciaal een diafragma van f5 genomen om alle aandacht op het oog te vestigen.

'460101' door antwan '460101' door antwan

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

Zonsondergang bij de.

antwan

De baobab is een bijzondere boom die alleen in Afrika en Australië voorkomt. Op Madagaskar zijn er echter heel veel en zelfs 7 verschillende soorten. Je vindt ze vooral in het westen van het eiland, hier ligt ook de beroemde Baobab Allee. De bomen zijn erg fotogeniek, vooral tijdens zonsondergang.

'415042' door silly '415042' door silly

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Op weg naar huis..

silly

Als het avond word in de avenue des baobabs word het licht magisch..de prachtige silhouetten van de grote baobabs steken mooi af bij de ondergaande zon...er liep een man met een stok in zijn hand voorbij ...op weg naar huis..

'206864' door ChantaldeKoning '206864' door ChantaldeKoning

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Let's dance

ChantaldeKoning

Onze reis in Madagaskar was fantastisch. We zijn nog druk bezig met foto's uitzoeken en sorteren maar een aantal reporters waren toch wel benieuwd naar de foto's. Dit is een foto van een dansende sifaka waar ik erg blij mee ben (voor de ciritici hij is in 't midden maar dat vind ik hier wel op z'n plek). De meeste lemuren lopen op vier pootjes maar de sifaka's springen. Meestal doen ze dat van boom naar boom maar als dit niet gaat klauteren ze naar beneden en hopsen dan met flinke sprongen naar een andere boom. Het is een geweldig gezicht en heel erg grappig. Het is erg lastig om ze op de foto te krijgen want het gaat best snel er zijn dan ook heel wat testshot's aan vooraf gegaan, maar ja dan levert het toch wel weer een mooi vrolijke plaat op.

'382620' door Esthers '382620' door Esthers

MadagaskarIle Sainte Marie

MadagaskarIle Sainte Marie

Walvis spotten

Esthers

Van juni tot eind september kun je walvis spotten op Ile Sante Marie. Als je geluk hebt kan het bijna tijdens het snorkelen zo dicht komen deze humpback whales aan de kust. Zelfs vanaf je strandstoel met een goede verrekijker is het spotten mogelijk.

'483795' door Esthers '483795' door Esthers

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

Ochtend licht

Esthers

Op weg naar de baobab allee vroeg in de morgen geeft het vele stof vermengd met het mooie ochtendlicht een aparte sfeer aan dit plaatje. Wil je daar foto's maken zonder dat er al te veel toeristen zijn dan moet je hier al echt voor zonsopgang zijn.

'491500' door afrika '491500' door afrika

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Fantastisch landschap

afrika

We gaan van Ambalavao naar het Andringitra gebergte en een gedeelte hiervan doen we te voet. Vanuit Ambalavao lopen we in zo’n 2,5 uur naar het Anja (Agna) park. Langs prachtige rotsen, over modderige en smalle dijkjes door de sawa’s, door tabaksvelden die met de hand besproeid worden, langs ossen die ploegen voortrekken en langs een jongetje dat ganzen hoedt. Alsof je een reis terug in de tijd maakt, wat heerlijk relaxed. Ook hier weer vele kameleons, vogels, prachtig gekleurde sprinkhanen en ‘flower bugs’ (kleine witte beestjes). En Ringstaartmaki’s. Vlak voor je neus! Zelfs een paar met jongen. We zijn doodstil, durven amper adem te halen, bang dat ze dan weggaan. Wat is dat mooi, zo vlak voor je. Puur genieten!

'506092' door DennisKaarsgaarn '506092' door DennisKaarsgaarn

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Avenue des Baobabs

DennisKaarsgaarn

Wanneer de laatste geiten van het land naar huis gedreven worden, de altijd aanwezige stofwolken neerdalen op de kurkdroge aarde, en de zon ondergaat achter de meest iconische bomen van Afrika, is er tijd voor een moment van rust en genieten. Avenue des Baobabs in Madagaskar.

'485850' door harfra '485850' door harfra

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

Als de rust is...teru

harfra

Aan het einde van de dag vertrekken de locals richting huis. Ze proberen zelfgemaakte souvenirs te slijten aan de toeristen die de Avenue des Baobabs bezoeken. Overdag is deze speciale laan al een prachtige locatie maar aan het einde van de dag is het met het bijzondere licht en niet te vergeten de rust nog mooier. Overnacht je in Morondava, dan is het goed te doen om aan het einde van de dag nog een keer terug te gaan naar de Avenue des Baobabs de afstand is zo’n 10km.

'396065' door ASchonis '396065' door ASchonis

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Wonen aan zee

ASchonis

Ifaty, een klein dorpje in het zuiden van Madagascar. Naast ons hotel lagen diverse huisjes van de vissers. In Madagascar heb ik veel armoede gezien, maar per regio zie je daarin ook nog gradaties. In het zuiden is de armoede nog groter, zoals je ook wel kunt zien aan de huisjes

'496180' door Jan10e '496180' door Jan10e

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Zebu markt ambalavoa

Jan10e

De eerste keer op de markt was het regen en modder. We besloten om op de terugweg vanaf Tulear nog eens te proberen. En ja, de 2e keer een stuk betere omstandigheden. Erg leuk om de handelaren te zien onderhandelen. De vrouwen zitten bij een marktkraam of hebben alleen een mand. En de zebu's? Die ondergaan hun lot. Na een lange tocht langs de weg nu bijeengedreven naar een kraal, voor transport naar Tana. De vrachtwagens komen we later nog tegen.

'553631' door Lyske1980 '553631' door Lyske1980

MadagaskarNosy Be

MadagaskarNosy Be

Fleurige dame - Mont.

Lyske1980

Tijdens een uitje naar de Mont Passot - een vulkaan/berg op Nosy Be - kwam ik deze mooie dame tegen. De crème op haar gezicht beschermt haar tegen te zon, maar dit traditionele 'masker' gebruikt men volgens mij ook om er gewoon leuk uit te zien. En toeristen vinden vinden het natuurlijk geweldig! Om een foto van deze vrouw te mogen maken, moest ik wel een zelfgemaakt armbandje van haar kopen, dus vooruit dan maar :-).

'436017' door Jan10e '436017' door Jan10e

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Knapperd

Jan10e

Heel bijzonder die ogen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Voordeel is ook dat je veel knipogen krijgt. Ik kreeg er een paar. Ik vind hem ook een knapperd.

'456331' door nita92 '456331' door nita92

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

In de voetsporen van

nita92

Plof.., met een doffe klap valt Columbus Magazine op een zaterdagochtend van het voorjaar 2009 op de deurmat. Ik word getriggerd door de prachtige fotoreportage en verhalen over het rode eiland Madagascar. De vakantie staat al gepland. Maar een ding is zeker, hier wil ik naar toe. Het eiland is zo groot waar moet je beginnen. In de reportage staat een reis van 30 dagen, dat redden we met onze vrije dagen niet, maar hele stukken van de reis kunnen er uit gehaald worden en bieden een goede leidraad om onze reis op te bouwen. Koop verse vanille, bezoek een markt, stap uit je auto en bezoek een dorpje, ga duiken, het zijn maar enkele van de vele tips welke we opgevolgd hebben. We komen in contact met deze kinderen in het zuiden van het land. Het is zo'n prachtig landschap waarin de familie woont, maar de armoede is groot. We geven wat kinderkleding en zeepjes aan de familie. Het is de bekende druppel, maar toch.. Kinderkleding neemt niet veel ruimte in je bagage en de mensen zijn er blij mee, zeker in de afgelegen gebieden. Madagascar... het heeft een speciaal plekje gekregen.

'206878' door leonvanmaenen '206878' door leonvanmaenen

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

In de spits van Ifaty

leonvanmaenen

Aan het eind van de werkdag is het aan het strand van Ifaty een drukte van belang. Voor de verkoopbranche zit het erop en alle sales representatives wandelen met hun niet verkochte gadgets langs de Straat van Mozambique naar huis. Geen nood voor het potentiële omzetverlies. Morgen is er een nieuwe dag. Dan gaan ze met zijn allen weer het hardselling traject in.

'214201' door ChantaldeKoning '214201' door ChantaldeKoning

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Kung-fu fighting

ChantaldeKoning

Zoals Carl Douglas zong: Everybody was kung-fu fighting Those sifaka’s were fast as lightning In fact it was a little bit frightning But they fought with expert timing OK dat van die sifaka’s zong hij dan niet maar je moet toegeven het ziet er wel uit alsof ze volleerd zijn in de Oosterse krijgskunsten. Geweldig toch!?!

'279596' door Angelfish '279596' door Angelfish

MadagaskarNoord Madagaskar

MadagaskarNoord Madagaskar

Malagassi jongen met.

Angelfish

Een Malagassi jongen speelt op het strand. Zijn gezicht net nat gemaakt hebbend, duwt hij plotseling zijn hele koppie in het zand en lacht daarna hard om mijn verbazing!

'536050' door Lemurgirl '536050' door Lemurgirl

MadagaskarNoord Madagaskar

MadagaskarNoord Madagaskar

Blauw!!

Lemurgirl

Onderweg van Sahamalaza naar Ankify met de boot moest er even getankt worden. De schipper legde aan bij twee bounty-eilandjes die door een zandbank aan elkaar verbonden werden (helaas weet ik niet meer hoe ze heten... :-( ...). Een aantal locals zijn onderweg van het ene naar het andere eiland. Het water was helder, de lucht strakblauw. We zagen zelfs een grote schildpad zwemmen. Uiteraard zijn we zelf ook even de zee ingedoken. Jammer genoeg was de schipper te snel weer terug... Genomen vanaf een deinende boot ;-). Inmiddels ben ik er achter waar de foto is gemaakt: Nosy Iranja.

'517859' door travelbag '517859' door travelbag

MadagaskarNoord Madagaskar

MadagaskarNoord Madagaskar

Vol kleur

travelbag

In Madagaskar vind je veel verschillende soorten lemuren maar ook de kameleons. Je spot er grote maar ook hele kleintjes die wij vaak over het hoofd zien. Een lokale gids ziet ze vaak al van verre. Om hier af en toe een gids te nemen is wel een aanrader. Zonder gids zie je veel minder.