Isalo NP foto's & tips

'496634' door afrika '496634' door afrika

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Goudgele aarde

afrika

Na een verblijf in het Tsara-camp in het Andringitra gebergte vertrekken we om naar het Isalo NP te gaan. Jammer om deze prachtige plek te verlaten, maar even zo leuk om weer nieuwe plekken te ontdekken. De tocht naar het dorpje waar de bus naar Isalo vertrekt - 10 km verderop - leggen we te voet af . Heerlijk om door dit prachtige landschap te lopen.

'490264' door MKamman '490264' door MKamman

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Lonely White Sifaka

MKamman

In Isalo National Park stuitten we op deze White Sifaka lemuur. Normaal gesproken leven ze in kleine groepen, maar deze was een beetje van de leg, want hij was z'n familie kwijt :-( Hij zat een beetje zenuwachtig om zich heen te kijken, riep z'n familie en sprong van boom naar boom, maar het mocht niet baten...

'401592' door pkoelewijn '401592' door pkoelewijn

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Lekker zonnen

pkoelewijn

Mijn zondagsbijdrage aan de cuddlies uit Madagaskar. Toen wij vroeg in de morgen het plateau van Isalo waren opgeklommen zagen we dit trio ringstaartlemuren bovenop de rotswand zitten. Even opwarmen in de zon!

'397844' door Richardenlien '397844' door Richardenlien

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Landschap Parc...Nati

Richardenlien

Deze foto is gemaakt in de Malagasy winter tijdens een hike naar de twee canons van het national park. Zelfs in de winter kan het hier snikheet worden.

'398858' door ASchonis '398858' door ASchonis

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Spin(netjes)

ASchonis

Ik heb het nooit zo op spinnen, zeker niet binnen. Deze kwamen we echter buiten tegen. Een vrij grote spin met allemaal kleintjes 'in de maak'. Van een afstandje een foto maken, oke dat lukt nog wel ;-)

'399799' door pkoelewijn '399799' door pkoelewijn

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Blik op de suikerpot

pkoelewijn

Na een fikse wandeling door het nationale park van Isalo streken we neer aan de picknicktafel. Plop, er zat ineens een bruine lemuur op tafel met zijn fikken in de suikerpot. We joegen hem weg, maar hij bleef vanaf een veilige afstand naar die suikerpot staren.

'440325' door Appie007 '440325' door Appie007

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Maki on stage

Appie007

Een ringstaart maki vlakbij Isalo MP. Nieuwsgierige beestjes, maar zo hebben we ze niet heel veel gezien. Rustig wachten, vertrouwen wekken, en toen kon ik deze maken.

'366536' door sidonius '366536' door sidonius

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Ringstaartmaki

sidonius

De ringstaartmaki is de ster onder de maki's (lemuren) op Madagaskar. Lemuren zijn halfapen, voorlopers van de apen. Ze zijn bijna nergens anders te vinden dan op dit eiland. Er leven vele soorten maki's op Madagaskar, maar de ringstaartmaki en de sifaka's spannen de kroon. De gidsen in de nationale parken doen dan ook erg hun best om ze voor je te vinden. Ze leven hoog in de bomen en zijn lastig te fotograferen door alle takken en bladeren, en het tegenlicht. Er zijn dan ook meer foto's niet dan wel gelukt, maar deze vind ik wel geslaagd. De prachtige kenmerkende ringstaart prominent in beeld.

'390345' door corriedewinter '390345' door corriedewinter

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Ringstaartmaki

corriedewinter

Het Isalo-gebergte is een indrukwekkend natuurgebied van geërodeerde zandsteenformaties.Op bepaalde plekken is het landschap begroeid met aloë vera en olifantsvoet, een soort knol met uitsteeksels die lijkt op een mini baobab. Wij maken een wandeling naar de Canyon des Singes (de maki-kloof). Het is nog niet makkelijk om maki's te vinden, maar uiteindelijk zien we toch een familie in de bomen zitten. Hier zijn goed de ringen te zien waaraan de ringstaartmaki zijn naam ontleent. Ook hier zal het wel om een vrouwtje gaan. Zij houdt de wacht en waarschuwt als er gevaar is. Als je overigens op een bepaalde manier 'maki, maki' roept, komen ze kijken.

'291792' door whelder '291792' door whelder

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Ik zie je wel

whelder

Het prachtige nationale park Isalo heeft een gevarieerd wildlife. Op de foto zie je een Verraux Sifaka. Sifaka's zijn geweldige springers en behoren daarmee tot de meest spectaculaire lemurensoorten van Madagaskar. Isalo is ook bekend om zijn mooie landschappen. Vanmiddag heb ik al een foto van een rotsformatie uit Isalo geplaatt.

'400847' door ASchonis '400847' door ASchonis

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Zwemparadijs

ASchonis

Isalo is een prachtig park. Heel veel droogte en dan na een tijdje lopen, kom je opeens bij een soort van oase. Snel even afdalen en voila, daar is piscine naturelle. Een heerlijk puur zwemparadijs!

'546943' door hestermaasdam '546943' door hestermaasdam

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Isalo reserve

hestermaasdam

Nationaal park Isalo is een nationaal park in de zuidelijke Malagassische regio Ihorombe. Het nationaal park werd ingesteld in 1962 en wordt vanwege de grillige rotsmassieven ook wel het 'Colorado van Madagaskar' genoemd. De naam Isalo komt ofwel van de endemische plantensoort Ischnolepis graminifolia (lokale naam: Salotse) of is een verbastering van de naam van een Portugees (Salomon) die hier in de 16e eeuw verbleef.

'419787' door ASchonis '419787' door ASchonis

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Langzaam

ASchonis

De kameleon kan zo langzaam bewegen. Geweldig om te zien. Pootje voor pootje balancerend op een tak. Het zijn bijzondere dieren die met hun ogen zo mooi kunnen draaien.

'490555' door afrika '490555' door afrika

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Klein apenkoppie

afrika

In Isalo NP kun je fantastisch wandelen. Je hebt er weinig beschutting in de ruige heuvels, dus het was heel fijn dat het bewolkt was en een beetje regende. Beneden aangekomen waren er heel veel brutale apen, die zodra ze de kans zagen je tas openritsen of zelfs meenamen. Dit schattige kleine aapje was daar nog te klein voor en rust heerlijk in z'n moeders vacht. De foto is niet echt heel scherp, maar ik vind hem dermate lief dat ik 'm toch wilde plaatsen.

'385702' door Jan10e '385702' door Jan10e

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Giant Madagaskar...Ch

Jan10e

Ho stop... er loopt wat over de weg.... oei wat een mooi beest. De eerste kameleon die we zien. De grijperige pootjes... de ogen doe onafhankelijk van elkaar alle richtingen op bewegen. Mooi ook zoals de kleur van het wegdek is aangenomen. Het wegdek is van de RN7 regio Isalo.

'505978' door pkoelewijn '505978' door pkoelewijn

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Lodge aan de rand .

pkoelewijn

Het Isalo national Park is de grootste attractie van Zuid-Madagaskar. Je kunt er mooie wandelingen maken. Een prachtige plek om daar te logeren is de Satrana Lodge, die door de bijzondere architectuur en lay-out harmonisch in het landschap is opgenomen. Je moet goed kijken, wil je de gebouwen ontwaren.

'396253' door pkoelewijn '396253' door pkoelewijn

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Begraafplaats

pkoelewijn

De Bara-stam gebruikt het zandsteenmassief van Isalo als begraafplaats. De kisten worden in natuurlijke grotten geplaatst. Op deze foto toont onze gids een kist. Hier zit nog geen lijk in, maar iemand heeft alvast een plekje gereserveerd. Merk op dat de gids met zijn vuist wijst. Wijzen met de wijsvinger is "fady", taboe.

'347038' door ellesr '347038' door ellesr

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Bruine Lemur

ellesr

Bruine lemuren in het Isalopark. Ook geen park om over te slaan, een van de favorieten zeker van mij maar ook van de andere groepsleden. We hebben hier heerlijk lemur kata's gezien en kunnen fotograferen, maar ook de bruine waren (ivm het eten) van de partij.

'490329' door MKamman '490329' door MKamman

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Verstoppertje spelen

MKamman

Ik was helemaal trots toen ik dit exemplaar zelf in de boom had gespot. Hij probeerde zich wel een beetje achter de takjes te verstoppen, maar heb hem er toch op gekregen. Mijn vriend werd af en toe horendol van me, want dit was aan het eind van onze 2e week in Madagascar. Ik wilde zo ongeveer ieder exemplaar fotograferen, maar hij had iets van 'dit is dezelfde als die we vorige week zagen'. Maar bij dit beestje was ik stellig, want tot die tijd was het me niet eerder gelukt er zelf één te spotten en nu was het eindelijk gelukt! Bewijst maar weer: ze kunnen zich erg goed aan hun eigen omgeving aanpassen en verstoppen!

'421284' door Donna '421284' door Donna

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Bijeneter

Donna

Dit is de Madagaskar bee-eater. Deze bijeneter komt algemeen voor in gebieden met grasland en kustgebergten in Oost-Afrika en Madagaskar en daarnaast een geïsoleerde populatie in het westen van Angola. Voor een deel zijn deze bijeneters trekvogels, die in het droge seizoen naar het noorden trekken.

'402005' door pkoelewijn '402005' door pkoelewijn

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Zoek de maki's

pkoelewijn

Op veler verzoek : een landschapsfoto van Madagaskar. Sorry, er staan wel 4 ringstaartmaki's op, maar die moet je met een verrekijker zoeken. Zoals Wim al beschreef,zijn de kleurige stukken op de zandsteenrotsen korstmossen.

'417154' door ASchonis '417154' door ASchonis

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Heerlijk landschap

ASchonis

Op weg naar een van mijn favoriete parken in Madagascar: isalo. Het landschap wordt steeds droger en mooie rotsformaties komen boven. Het was genieten, en toen moesten we het nationale park nog in!

'385627' door Jan10e '385627' door Jan10e

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Dancing Lemur

Jan10e

Tijdens de wandeling (6 uur) dwars door PN Isalo zie je behalve de natuurlijke zwempoelen en de canyon omringd door de bergen wat spinnen, rupsen en wandelende takken aan wildlife. Het is een leuke tocht, niet moeilijk en ook niet echt zwaar. En als je bij de Canyon des Makis komt dan heb je gerede kans om lemuren en sifaka's te zien. Dan wordt de wandeltocht nog leuker. Deze Verreaux's Sifaka wordt ook wel dansende lemur genoemd omdat ze op hun achterpoten op een aparte wijze steeds vooruit springen. Ik heb ze van boom naar boom zien 'vliegen'. Ze leven van bladeren, vruchten en bloemen.

'385805' door Jan10e '385805' door Jan10e

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Le Relais de La Reine

Jan10e

Hoewel we zelf geslapen hebben in het iets gemoedelijkere Satrana Lodge (luxe safaritenten) zijn we wel een drankje wezen drinken in het iets verderop gelegen Hotel Le Relais de la Reine bij Ranohira. Prachtig boutique hotel met fraai ingerichte bungalowkamers. Het zwembad is heel uitnodigend, zeker na een dagtocht door PN de Isalo. Nu ik de foto terug zie valt me pas echt de structuur van de omliggende rotsen op. De kamers liggen ook behoorlijk opgesloten. Hou je van een wijds uitzicht vanaf je balkon, dan raad ik Satrana Lodge aan. Maar voor de meer persoonlijke en wat deftigere benadering, dan is dit is een geweldig luxe hotel.