Isalo NP malaria

Is er malaria in Isalo NP en wat zijn de malaria gebieden Isalo NP? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Isalo NP, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Isalo NP. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Isalo NP verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Isalo NP om te zien of jouw Isalo NP reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Isalo NP is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Isalo NP

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Isalo NP.  

Informatie over Isalo NP

Beste foto's & tips van Isalo NP

'496634' door afrika '496634' door afrika

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Goudgele aarde

afrika

Na een verblijf in het Tsara-camp in het Andringitra gebergte vertrekken we om naar het Isalo NP te gaan. Jammer om deze prachtige plek te verlaten, maar even zo leuk om weer nieuwe plekken te ontdekken. De tocht naar het dorpje waar de bus naar Isalo vertrekt - 10 km verderop - leggen we te voet af . Heerlijk om door dit prachtige landschap te lopen.

'490264' door MKamman '490264' door MKamman

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Lonely White Sifaka

MKamman

In Isalo National Park stuitten we op deze White Sifaka lemuur. Normaal gesproken leven ze in kleine groepen, maar deze was een beetje van de leg, want hij was z'n familie kwijt :-( Hij zat een beetje zenuwachtig om zich heen te kijken, riep z'n familie en sprong van boom naar boom, maar het mocht niet baten...

'401592' door pkoelewijn '401592' door pkoelewijn

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Lekker zonnen

pkoelewijn

Mijn zondagsbijdrage aan de cuddlies uit Madagaskar. Toen wij vroeg in de morgen het plateau van Isalo waren opgeklommen zagen we dit trio ringstaartlemuren bovenop de rotswand zitten. Even opwarmen in de zon!

Laat kaart zien