Oost Madagaskar image

Oost Madagaskar


Reviews

Oost Madagaskar
Madagaskar
Marayone

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Madagaskar Oost Madagaskar
Baatjes was hier 05 Jan 2018
Nationaal Park Andasibe-Mantadia is het drukst bezochte park van Madagascar omdat het zo lekker dicht bij Tana ligt en je hier de Indri kunt horen en zien. Wil je echter wat meer rust en niet een van de vele mensen zijn die allemaal naar dezelfde Indri's staan te kijken, bezoek dán Mantadia. Het kost wat tijd om er te komen en het is lastiger te bereiken, maar zeker de moeite waard. Wij stonden om 04.00 uur op om om 04.30 uur te vertrekken om er voor zonsopkomst te zijn. Het is een mooi park, maar neem zeker je laarzen en je bloedzuigersokken mee. Je ziet ze nodig hebben!
Regio
 • Weinig toeristen
 • Avontuur
 • Lastiger te bereiken
 • Modderig
Review geplaatst op 2018-01-06
9
Madagaskar Oost Madagaskar
Sidonius was hier 30 Jun 2012
Als je naar Madagaskar gaat, is een boottocht over het Canal des Pangalanes een aanrader. Van Mananjary naar Manahoro is een tocht van twee dagen,je overnacht halverwege in een dorpje op de oever. Verwacht geen luxe, er komen hier weinig toeristen dus veel faciliteiten zijn er niet. Maar de tocht is prachtig. Mensen op de oever begroeten je enthousiast, of locals die kleine vracht vervoeren in uitgeholde boomstammen. Prachtige luchten, die weerspiegelen in het stille water, om bij weg te dromen. Het kanaal is in opdracht van de Fransen gegraven door Chinezen. De branding van de Indische oceaan is te woest voor de handelsvaart, vandaar dat parallel aan de kust een kanaal werd gegraven voor de handel. Inmiddels is het kanaal zodanig verzandt en slecht onderhouden dat handelsvaart niet meer mogelijk is wat grotere schepen. Slechts kleine handel van locals in uitgeholde boomstammen is nog mogelijk. Je kunt de boottocht maken vanuit Mananjary. In het dorp is een opstapplek waar je tickets kunt kopen, maar dat kan ook in je hotel. In Mananjary kom je door de trein te nemen vanuit Fianarantsoa, ook al een belevenis die een hele dag in beslag neemt.
Regio
 • Relax twee dagen op een boot
 • Prachtige omgeving
 • Vriendelijke locals op de oever
 • Bezoek van dorpjes langs het kanaal
 • Geen toeristen (in 2012)
 • Weinig beweging
 • Primitieve overnachtingsplaats
Review geplaatst op 2016-12-23
10
Madagaskar Oost Madagaskar
Sidonius was hier 30 Jun 2012
Op het strand van Mananjary is van alles te beleven. Niet dat mensen er zonnen of zwemmen, nee, hier wordt gewerkt. Het hele strand wordt gebruikt door mannen, vrouwen en kinderen. De mannen varen 's morgens vroeg uit met uitgeholde boomstammen om hun dagelijkse vangst vis binnen te halen. Voor eigen gebruik, wat over is wordt verkocht op het strand of op de plaatselijke markt. Het is een spectaculair gezicht hoe de eenvoudige bootjes door de woeste branding proberen het strand te bereiken zonder om te slaan. De vrouwen wachten hun mannen op om te helpen de boten aan wal te trekken en de vis uit de netten te plukken. Na het vissen moeten de netten ontward worden, en ook daarbij helpen de vrouwen mee. Zij maken de vis schoon en brengen deze naar de markt. Ook kinderen helpen mee. Behalve voor de visserij dient het strand ook als een enorme 'dorpsbleek' om de was te drogen. Omdat er behalve de oceaan, ook een grote lagune is blijkt dit strand een geweldige was- en droogplaats. Mananjary ligt dicht bij het eindpunt van de treinreis Fianarantsoa - Manakara. Ook die trein is een aanrader maar trek er een hele dag voor uit. Om nog verder de oostkust van Madagaskar te verkennen kun je vanuit Mananjary een tweedaagse boottocht maken over het Canal des Pangalanes tot aan Manahoro. Een ontspannen tocht waarbij je een bezoek kunt brengen aan de dorpjes op de oever en kennis kunt maken met de lokale handel en palingvangst op het kanaal.
Regio
 • Afwisseling trein- en bootreis
 • Fotogeniek en bedrijvig strand
 • Fascinerende treinreis
 • Relaxte boottocht
 • Geen toerist tegengekomen
 • Primitieve overnachting tijdens boottocht
Review geplaatst op 2016-12-19