Oost Madagaskar Reviews

9

Categorie: Regio

Oost Madagaskar

baatjes was hier op 2018-01-05

Nationaal Park Andasibe-Mantadia is het drukst bezochte park van Madagascar omdat het zo lekker dicht bij Tana ligt en je hier de Indri kunt horen en zien. Wil je echter wat meer rust en niet een van de vele mensen zijn die allemaal naar dezelfde Indri's staan te kijken, bezoek dán Mantadia. Het kost wat tijd om er te komen en het is lastiger te bereiken, maar zeker de moeite waard. Wij stonden om 04.00 uur op om om 04.30 uur te vertrekken om er voor zonsopkomst te zijn. Het is een mooi park, maar neem zeker je laarzen en je bloedzuigersokken mee. Je ziet ze nodig hebben!
Weinig toeristen
Avontuur

Lastiger te bereiken
Modderig
review geplaatst op 2018-01-06 Door baatjes.

9

Categorie: Regio

Oost Madagaskar

sidonius was hier op 2012-06-30

Als je naar Madagaskar gaat, is een boottocht over het Canal des Pangalanes een aanrader. Van Mananjary naar Manahoro is een tocht van twee dagen,je overnacht halverwege in een dorpje op de oever. Verwacht geen luxe, er komen hier weinig toeristen dus veel faciliteiten zijn er niet. Maar de tocht is prachtig. Mensen op de oever begroeten je enthousiast, of locals die kleine vracht vervoeren in uitgeholde boomstammen. Prachtige luchten, die weerspiegelen in het stille water, om bij weg te dromen. Het kanaal is in opdracht van de Fransen gegraven door Chinezen. De branding van de Indische oceaan is te woest voor de handelsvaart, vandaar dat parallel aan de kust een kanaal werd gegraven voor de handel. Inmiddels is het kanaal zodanig verzandt en slecht onderhouden dat handelsvaart niet meer mogelijk is wat grotere schepen. Slechts kleine handel van locals in uitgeholde boomstammen is nog mogelijk. Je kunt de boottocht maken vanuit Mananjary. In het dorp is een opstapplek waar je tickets kunt kopen, maar dat kan ook in je hotel. In Mananjary kom je door de trein te nemen vanuit Fianarantsoa, ook al een belevenis die een hele dag in beslag neemt.
Relax twee dagen op een boot
Prachtige omgeving
Vriendelijke locals op de oever
Bezoek van dorpjes langs het kanaal
Geen toeristen (in 2012)

Weinig beweging
Primitieve overnachtingsplaats
review geplaatst op 2016-12-23 Door sidonius.

10

Categorie: Regio

Oost Madagaskar

sidonius was hier op 2012-06-30

Op het strand van Mananjary is van alles te beleven. Niet dat mensen er zonnen of zwemmen, nee, hier wordt gewerkt. Het hele strand wordt gebruikt door mannen, vrouwen en kinderen. De mannen varen 's morgens vroeg uit met uitgeholde boomstammen om hun dagelijkse vangst vis binnen te halen. Voor eigen gebruik, wat over is wordt verkocht op het strand of op de plaatselijke markt. Het is een spectaculair gezicht hoe de eenvoudige bootjes door de woeste branding proberen het strand te bereiken zonder om te slaan. De vrouwen wachten hun mannen op om te helpen de boten aan wal te trekken en de vis uit de netten te plukken. Na het vissen moeten de netten ontward worden, en ook daarbij helpen de vrouwen mee. Zij maken de vis schoon en brengen deze naar de markt. Ook kinderen helpen mee. Behalve voor de visserij dient het strand ook als een enorme 'dorpsbleek' om de was te drogen. Omdat er behalve de oceaan, ook een grote lagune is blijkt dit strand een geweldige was- en droogplaats. Mananjary ligt dicht bij het eindpunt van de treinreis Fianarantsoa - Manakara. Ook die trein is een aanrader maar trek er een hele dag voor uit. Om nog verder de oostkust van Madagaskar te verkennen kun je vanuit Mananjary een tweedaagse boottocht maken over het Canal des Pangalanes tot aan Manahoro. Een ontspannen tocht waarbij je een bezoek kunt brengen aan de dorpjes op de oever en kennis kunt maken met de lokale handel en palingvangst op het kanaal.
Afwisseling trein- en bootreis
Fotogeniek en bedrijvig strand
Fascinerende treinreis
Relaxte boottocht
Geen toerist tegengekomen

Primitieve overnachting tijdens boottocht
review geplaatst op 2016-12-19 Door sidonius.

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50

Praktische informatie