Reisschema Madagaskar deel 3

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Reisschema Madagaskar deel 3'
Was hier op 2013-04-01 Gepost op: 9 reacties.
Ik plaats dit blog onder Oost Madagaskar vanwege de laatste paar dagen in PN d'Andasibe. Maar dit 3e deel begint nog in Centraal Madagaskar.

Wo We lopen vanaf Camp Catta richting de RN7 en laten de chauffeur 1,5 uur later vertrekken met de bagage om ons dan onderweg op te pikken. Een lekkere ochtendwandeling nog in de Tsaranoro vallei. Bestemming van vandaag is Parc d’Anja. Is niet ver. Daar zijn we de enige gasten. We lunchen wat en helaas ben ik vandaag een beetje bibberig op de benen. Om niet op het heetst van de dag de 2 uur durende wandeling te maken vertrekken we in overleg pas om half 4. Maar toen bleek wel dat je tussen de rotsen en spelonken van het park geen mooi licht meer hebt om de vele lemuren te fotograferen. Réserve d’Anja word volledig door de community gerund. Is behoorlijk populair omdat het gewoon aan de weg ligt.

Do Op woensdag en donderdag is er de zebumarkt in Ambalavao. Dus die bezoeken we nu het wel droog weer is.Ja en wat nu… naar Ambositra en daar overnachten of helemaal door naar Antsirabe en weer bij Guesthouse Madalief logeren? Het wordt het laatste. Op zich wel een wat langere dag dan gebruikelijk. Maar zelfs met een lange lunchstop en de bezichtiging van het kinderthehuis La Maison (zie stichting Madalief) in Ambositra zijn we er om vijf uur. Het gaat allemaal sneller dan op de heenreis omdat vele foto’s al gemaakt zijn.

Vr Met veel oponthoud komen we wat later in Antananarivo aan. Op weg naar het Rova in Ambohimanga (blauwe heuvels) passeren we een heerlijke brood en taartjeswinkel. Dat is de lunch van vandaag. Het bezoek aan het fortenpaleis duurt ons een klein uurtje. Het ligt nog wel 21km buiten de stad maar er is onderweg nog weer heel veel te zien. We logeren in hotel Sakamanga (een echte aanrader, ook voor diner!) Vlak bij is de markt in Tana (zakkenrollers op de markt!!!)

Za Op naar Andasibe. Ligt toch verder dan gedacht. Zijn de ochtend bezig er te komen. Het is paasweekend.. dus volle hotels. We vinden toch nog een bungalow in Hotel Feon’ny Ala. In de middag regelen we alvast een gids voor morgen en deze begeleid ons nu ook al door het Mahay Mitia Ala park. We zien lemuren (Indri) en kameleons. Op het station staat toevallig de Michelin trein (bus op treinstel) geparkeerd.

Zo We pakken de spullen in want vanavond slapen we in het meer comfortabele hotel Andasibe. Het is regenachtig. Maar zetten de 4 uur durende wandeling in PN de Andasibe toch door. Zien nog eens de Indri en horen hem ook ‘zingen’. Heel bijzonder. Volledig doorgeregend kunnen we gelukkig al om 11.30 inchecken bij het hotel Andasibe. We hebben nog overwogen om ook de andere parken in deze regio te bezoeken voor nog meer lemuren, maar de extra reistijd woog voor ons niet meer op voor nog meer foto’s en lopen in de parken. We hebben op ons gemak een uitgebreide paaslunch genuttigd en hebben een vrije middag gehouden.

Ma Terug naar Antananarivo. Vertrekken pas om half 11. Tijd zat. Bezoeken onderweg (km paal 97?) nog Madagascar Exotique, een soort dierentuin met allemaal insecten, kikkers en kameleons. Prachtige dieren die ik nog nimmer gezien had. Het is 2e paasdag. Veel volk op de been. Zijn om 16.00 uur bij het eenvoudige hotel Ivato in Ivato. Inclusief transfer naar de luchthaven morgenochtend om 04.00 uur voor de vlucht terug naar Johannesburg. We nemen afscheid van onze chauffeur en de auto waarmee we een fantastische 3 weken mee door Madagaskar zijn gereden.

Tot slot nog een suggestie: In eerste instantie had ik de trip naar Andasibe als eerste op het voorlopige reisprogramma staan. Omdat wij via het contact met Remi i.v.m de te huren auto nu eerst naar Antsirabe zijn gereden hebben we Andasibe nu als laatste gedaan. Maar na al het moois langs de RN7 voelt het bezoek aan Andasibe en de weg er naar toe als ‘meer van hetzelfde’. (Behalve dan de prachtige kameleons en de Indri ). Had dat achteraf liever toch aan het begin gedaan. En dan heb je slechts één reisdag nodig van Andasibe naar Antsirabe.

Ik blijf voorlopig nog wel foto's plaatsen van dit prachtige en interessante land!

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Mooi zicht ten noorden van Fianarantsoa

Mooi zicht ten noorden van Fianarantsoa

Voorvertoning Prachtige kameleons in Madagaskar Exotique

Prachtige kameleons in Madagaskar Exotique

Voorvertoning De drijvende kracht van het kindertehuis!

De drijvende kracht van het kindertehuis!

Voorvertoning Minikikker...

Minikikker...

Mooi zicht ten noorden van Fianarantsoa

Mooi zicht ten noorden van Fianarantsoa

Prachtige kameleons in Madagaskar Exotique

Prachtige kameleons in Madagaskar Exotique

De drijvende kracht van het kindertehuis!

De drijvende kracht van het kindertehuis!

Minikikker...

Minikikker...

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

9 reactie(s) bij "Reisschema Madagaskar deel 3"

 • profile image comment

  Een mooi totaal overzicht van je reis zeg, het ziet er ook uit zoals ik verwacht. Allemaal best gedurfd in zo'n vreemd land. Heb inmiddels via deze site begrepen dat er een negatief reis advies is gegeven voor Madagaskar. Groet Rob

  Door Paxhalis • geplaatst op 2013-07-30 06:39:39
 • profile image comment

  Ja hoor, deze hoort ook bij de serie. Wederom mooi geschreven en heerlijke foto's erbij. Wat is dat kleine kikkertje bijzonder, je hebt echt een gids nodig om er een te vinden.

  Door enroute2 • geplaatst op 2013-07-27 16:23:37
 • profile image comment

  Leuk en herkenbaar om te lezen.

  Door jeannette • geplaatst op 2013-05-29 20:37:50
 • profile image comment

  Eerlijk gezegd weet ik niet of wij ooit nog aan Madagaskar toekomen Jantine maar je hebt er in ieder geval een heel goed blog over geschreven. Wie weet doen we het nog maar zeker niet dit jaar of het volgend jaar. Ik zal je informatie en ervaringen sowieso zorgvuldig bewaren en alles nog eens goed tot me laten doordringen.

  Door Schopman • geplaatst op 2013-05-12 12:44:15
 • profile image comment

  Ik lees mee met veel interesse! Goed verhaal

  Door JannavEek • geplaatst op 2013-05-10 19:17:15
 • profile image comment

  Wederom weer een interessant verslag. Bij ons gaat het inmiddels al flink kriebelen,...nog maar 9 weekjes ;) ...en dan gaan wij. We houden je foto's in de gaten, toppie.

  Door lansjes • geplaatst op 2013-05-09 17:12:56
 • profile image comment

  Leuk om te lezen. Grappig dat jij Andasibe liever als eerste zou hebben willen bezoeken. Wij (ik deed een groepsreis) deden het als laatste aan en vond het een van de mooiste parken. Beter dan Ranomafana waar we, zeker in het begin, echt in de rij door het bos liepen. Wij zijn in Andasibe-Mantadia np geweest en ook nog in Analamazoatra. Dat ligt wat verder weg en was primair woud. Prachtig! Anja REserve vond ik ook geweldig. En de huisjes in Feon'ny Ala vond ik prima. Ach, ieder zijn eigen wensen. Ik vond het land in elk geval geweldig!

  Door ASchonis • geplaatst op 2013-05-09 15:01:56
 • profile image comment

  Het is een heel compleet dossier geworden. Dit verdient een rode ster!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2013-05-09 13:13:42
 • profile image comment

  Wat een waanzinnige landschappen op de foto's die ik tot nu toe heb gezien. Mijn nieuwsgierigheid naar dit land wordt helemaal geprikkeld door je foto's en vernoeming naar vele Nationale parken.

  Door MathuBloom • geplaatst op 2013-05-09 08:46:59

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.