Oost Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ecotoerisme, trekking door het regenwoud

Oost Madagaskar,
Madagaskar


[url="http://www.madagascar-tourist.com/nl/" target="_blank"]Lambahoany Ecotourism Centre[/url] is een initiatief van twee Nederlanders die zich inzetten voor armoedebestrijding en natuurbehoud door ontwikkeling van ecotoerisme. Zij hebben een gebied toeristisch ontwikkeld an de rand van het regenwoud, waar de Indri-Indri nog in de vrije natuur voorkomt. De lokale bevolking runt de tours die door het gebied georganiseerd worden en je slaapt bij de lokale bevolking. Een lokale gids vertelt je alles over de cultuur en gewoonten van de (geisoleerde) lokale bevolking. Je maakt prachtige tochten die op maat worden samengesteld door de mensen in Toamasina. Tochten gaan langs verschillende dorpjes, te voet of per boot.

Hightlights zijn onder andere een waterval van 120m, de Indri Indri, een oude grafietmijn, een grot, de ontmoeting met de mensen die hier wonen en de kinderen treden graag voor de toeristen op. Ecotoerisme ten top. Voor alle mogelijkheden in dit gebied (tussen Brickaville en Toamasina) kun je contact opnemen met Lambahoany (George en Marcia) via de [url="http://www.madagascar-tourist.com/nl/" target="_blank"]website[/url] of mail naar info [at] lambahoany.org.

Je kunt bij deze organisatie ook overnachten in de stad Toamasina en het leuke hiervan is dat er culturele optredens georganiseerd worden en je dus meer van het dagelijkse leven van de Malagasy mensen te zien krijgt.