Montagne d’Ambre NP

Montagne d'Ambre NP is een regenwoud waar je goed kunt wandelen tussen de orchideeën, boomvarens en schroefpalmen. Het gebied is hier vochtig, de bodem vulkanisch. Tijdens je wandeling zie je veel meertjes met watervalletjes. Het dierenleven van dit park bestaat vooral uit kikkers, gekkos, slangen en lemuren.

Informatie over Montagne d’Ambre NP

Beste foto's & tips van Montagne d’Ambre NP

'449271' door pensionado '449271' door pensionado

MadagaskarMontagne d’Ambre NP

MadagaskarMontagne d’Ambre NP

Kleinste reptiel van.

pensionado

Montagne d'Ambre is een minder bezocht gebied dat vanuit de plaats Diego Suarez in het noorden van Madagaskar te bereiken is. De bergtop is meestal door een wolk omgeven; het regent er vaak en het is er aanmerkelijk koeler dan aan de kust. Voor mij was het beestje op bijgaande foto de reis naar deze plek al meer dan waard. Het is een van de kleinste reptielen van de wereld. Het leeft op de bodem van het regenwoud verscholen tussen bladeren. Je hebt dan ook echt een gids nodig om er een te vinden. Deze dwerg behoort tot de kortstaart- of bladkameleons, de wetenschappelijke naam van het geslacht is Brookesia. Dit diertje komt uitsluitend op Montagne d'Ambre voor en heet daarom Brookesia ambreensis. Er zijn inmiddels 30 soorten Brookesia ontdekt en beschreven, maar er worden op Madagaskar nog steeds nieuwe gevonden. Momenteel is de allerkleinste de Brookesia micra.

'449145' door pensionado '449145' door pensionado

MadagaskarMontagne d’Ambre NP

MadagaskarMontagne d’Ambre NP

Op zoek naar kameleon

pensionado

Met een gids lopen we door het regenwoud van Montagne d'Ambre in het noorden van Madagaskar. Het is een schitterend bos met heel veel grote nestvarens. Maar het mooiste van alles zijn de dieren. Terwijl wij zorgvuldig in het groen turen maar niets zien, heeft onze gids alweer een kameleon gevonden. Ditmaal is het een prachtig bruin gestreept beestje dat zich aan zijn hand vastklemt. De ogen draaien elk apart in alle richtingen en kijken ons onderzoekend aan. Wat mooi zijn toch die trage bewegingen en die kleine nageltjes.

'542403' door keunings76 '542403' door keunings76

MadagaskarMontagne d’Ambre NP

MadagaskarMontagne d’Ambre NP

Amberbergen

keunings76

Het Nationaal park Montagne d'Ambre is een nationaal park in het noorden van het eiland Madagaskar in de regio Diana, dat beheerd wordt door Madagascar National Parks. Het is genoemd naar het vulkanische Ambermassief en ligt zo'n 30 km ten zuiden van de stad Antsiranana bij het plaatsje Joffreville. Het park beslaat een oppervlakte van 185 vierkante kilometer en het massief omvat een afgezonderd tropisch regenwoud van 800 m tot bijna 1500 m boven zeeniveau. Het nationaal park is in 1958 opgericht en kent een grote biodiversiteit. In het park leven meer dan duizend verschillende plantensoorten, verdeeld over de droge loofbossen op lagere hoogtes en de subtropische bossen op hogere hoogtes. Dank wiki.

Laat kaart zien