Hauts Plateaux

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Malagassische buggy

Hauts Plateaux,
Madagaskar


We reizen eind 2017 met onze lokale gids Onja, die we in 2003 als klein jongetje hebben ontmoet, naar de plaats waar hij nu woont, Ambositra. genoemd, de stad van de houtbewerkers. De Zafimaniry, een van de Betsileovolken, waartoe ook Onja behoort, staan bekend om hun schitterende inlegwerk van hout. Als je dit voor het eerst ziet, lijkt het een Indonesische oorsprong te hebben. Dat klopt ook wel, de bevolking van Madagaskar is ook voor een groot gedeelte van Aziatische oorsprong.
Ga vooral op vrijdag naar de Anjoma-Akonamarkt, waar je schitterend houtsnijwerk, manden en sculpturen kunt kopen. Verder vind je overal kleine winkeltjes met regionale kunst. Deze vader heeft een prachtig karretje voor zijn dochtertje gemaakt, ze vindt het geweldig om zo rondgereden te worden.
Is Madagaskar geschikt voor kinderen? De eilanden, zoals Nosy Be en de stranden langs de westkust natuurlijk wel en de dieren in de Nationale Parken, zoals Anja Park, waar veel lemuren zitten.
Een echte roadtrip is niet geschikt, daar zijn de wegen te slecht voor en de afstanden zijn te groot. Malagassiërs zijn wel gek op kinderen.