Fianarantsoa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Naar het badhuis in Fianarantsoa

Fianarantsoa,
Madagaskar


Fianarantsoa is de hoofdstad van de Betsileostam en betekent ‘plaats van het goede leren’ .
Net als de hoofdstad Antananarivo is Fianar op heuvels gebouwd en bestaat uit een ‘boven’ en ‘beneden’ stad. Het mooiste deel is ‘boven’: Unesco werelderfgoed.
Fianarantsoa is ook de bisschoppelijke hoofdstad; er zijn veel rooms-katholieke kerken, maar ook enkele protestantse. je bent daar van harte welkom tijdens een dienst.
Sla dus op je rondreis Fianarantsoa niet over. De stad is de perfecte uitvalsbasis om kennis te maken met de Betsileo cultuur. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken. Wandel langs rijstvelden en theeplantages en beklim in het dorp Agnasana Vatosola de heuvel voor een prachtig uitzicht over Fianarantsoa.
Wij zijn hier in de benedenstad, waar men er alles aan doet om de stad zo schoon mogelijk te houden. De bevolking is arm, net als bijna iedereen in Madagaskar; veel huizen hebben geen eigen waterleiding, of het is gewoon te duur. Met hulp van o.a. de Europese Unie zijn daarom badhuizen gebouwd, waar je ook water kunt halen. Dit gebouwtje ziet er perfect uit geschilderd in vrolijke kleurtjes. Binnen vind je uitsluitend hurk wc's, die wel goed schoon zijn. Vooral tijdens de grote vrijdagmarkt is het druk bij het badhuis. Een fles water kost 2 eurocent..